Egyéb

Boateng kétmeccses eltiltást kapott

A fellebbezést követően egy meccsel csökkentették az eredeti ítéletet.

boa

Jerome Boateng, a Schalke elleni Bundesliga-meccs 17. percében utolsó emberként, egy rossz ütemű becsúszást követően buktatta a vendégek támadóját, Sidney Samet. A 16-oson belül történt eset a találkozó játékvezetőjénél, Bastian Dankertnél természetesen büntetőt és azonnali piros lapot ért. Ennek jogosságát később sem a játékos, sem Pep Guardiola, de a Bayern München vezetősége, köztük Sammer és Rummenigge sem vonták kétségbe. A Choupo-Moting által elvégzett büntetőt egyébként Manuel Neuer hárította, a mérkőzés pedig 1-1-es döntetlennel ért véget.

A találkozót követő ítéletet teljes mértékben elítélték a bajor funkcionáriusok: Boatenget első fokon három mérkőzésre tiltotta el a DFB sportbírósága, amely iránt azonnali fellebbezést nyújtott be a klub. Leginkább a háromszoros büntetés súlyosságára hívták fel a figyelmet, amelyet a kiállítás, büntető, eltiltás hármas foglal magában egyetlen egy rossz ütemű becsúszás következményeként.





Boateng és kísérője, Matthias Sammer hétfőn személyesen jelentek meg a fellebbviteli tárgyaláson. A Bild tudósítása szerint Lorenz bíró „viccesen” megjegyezte: „Neuer úrnak van valami panasza ön ellen? Ha beengedte volna a büntetőt, csak két meccset kapott volna.” Matthias Sammer számára nem volt ennyire poénos a bíró úr mondata: „Ha Manuel beengedte volna, most fogadási manipuláció miatt ülnénk itt…”

A 15 órától 15:30-ig tartó tárgyalás ítéletét végül 16 órakor hozta meg a DFB sportbírósága: Jerome Boateng három mérkőzéses eltiltását két mérkőzésre redukálták. A Bayern belsővédője a Stuttgart ellen ebből egyet már letöltött, így már csak a szombati, Hamburg elleni bajnoki találkozóról marad le.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top