Interjúk és nyilatkozatok

Kalle: A Bayernnek úgy kell játszania, mint a Bayern

A Bayern igazgatóságának elnöke a rajtról, Boteng eltiltásáról, a BL viszonyokról valamint Udo Lattekről is nyilatkozott.

kalleee

Karl-Heinz Rummenigge pénteken, Sir Bobby Charltonnal közösen emlékezett meg a Manchester United
csapatának 1958-as müncheni repülőgép-szerencsétlenségéről. Az angol klub történelmének legnagyobb, 57 évvel ezelőtti katasztrófája a Bayern München múzeumában is egy külön területet kapott. A rossz időjárási körülmények között létrejött tragédia 23 áldozatot követelt, 21-en, köztük Charlton is megúszta a balesetet.

Rummenigge…

… az 2015-ös rajtról: Senki nem ideges nálunk, de tudjuk, hogy fejlődnünk kell. A Bayern Münchennek úgy kell játszania, mint a Bayern München. Úgy, ahogy a csapat a téli szezonban tökéletesen teljesített. Kész, vége ennyi! Akkor nehéz lesz minket legyőzni. Természetesen ha úgy játszunk mint Wolfsburgban, párszor veszíthetünk is.

… Jerome Boateng eltiltásának fellebbezéséről: Nem értünk egyet a három mérkőzéses eltiltással. Jerome személyesen jelenik meg hétfőn, a fellebbviteli tárgyaláson. Az, hogy el kell tiltani, világos. Egy meccsre. Jerome nem követett el súlyos szabálytalanságot. A piros lap rendben, mert utolsó ember volt. A 11-es rendben, mert a büntetőterületen belül történt a szabálytalanság. De a hárommeccses eltiltás túllő a célon. Kívánom, hogy a DFB-nél emlékezzenek arra, amit saját maguk kívántak, miszerint a háromszoros büntetést ne terheljünk a csapatokra. Ismert, hogy a DFB elnöke Wolfgang Niersbach több javaslatot is benyújtott a FIFA-nak a háromszoros büntetés miatt. Jó lenne, ha a DFB-nél még egyszer komolyan elgondolkoznának ezen.





… a Schalke elleni emocionális Pep Guardioláról: Pep nem tett semmi rosszat. Valami érthetőt csinált. Számomra egy edző, aki érzelmesen van jelen, kedvesebb, mint aki fásultan ül a padon. Ez emberi, amelyet a futballban is el kell fogadni. De ismerem őt. A jövőben lehet, hogy egy kicsit jobban visszafogja magát.

… a Bajnokok Ligája favoritjairól: Még 16 klub van versenyben, amelynek legalább a felét esélyesnek látom. Számomra a valódi Bajnokok Ligája csak a kieséses szakaszban kezdődik. Ekkor kell a legjobb állapotba kerülni és koncentráltan játszani, hogy a lehető legtovább jussunk. Teszünk azért, hogy fordulóról fordulóra gondolkodjunk és ne vétsünk hibákat, a Shakhtar elleni mérkőzésekre ne egyszerű találkozókként tekintsünk. Ezek nehezebb meccsek lesznek, mint ahogy azt páran gondolják.

… Udo Lattekről: 1974-ben egy totális senki voltam, aki nem kapott itt lehetőséget. Udo Latteknek köszönhetően azonnal játszhattam. Mindig nagyszerű edzőnek, de remek embernek is tartottam őt. Olykor engedélyezett dolgokat, de ehhez jól kellett futballoznod. Ha valaki ezt nem tette meg, kényelmetlenül érezhette magát. Jó fickó volt, edzőként, de emberileg is.

 

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top