Interjúk és nyilatkozatok

Lahm: Négy héten belül a csapattal edzhetek

A Bayern München csapatkapitánya a müncheni Nemzetközi Sport-szakkiállításon adott interjút, ahol az egyik cég nagyköveteként jelent meg.

sixtus

Philipp Lahm már nem csak profi labdarúgó, hanem üzletember is. A Bayern saját nevelésű játékosa üzlettárs lett egy ápolási termékekre specializálódott cégnél, a Sixtusnál.

Lahm a visszatéréséről: Egy héten vagy tíz napon belül elakarom kezdeni a futóedzéseket, valamint úgy gondolom, hogy körülbelül négy héten belül a csapattal is tréningezhetek.

Az aktív labdarúgás utáni időkről: Edzőnek jelenleg nem tudom elképzelni magam. Azt viszont igen, hogy életem végéig a futball világában maradjak. Legszívesebben az FC Bayernnél. Ez a klub a nevelőegyesületem.

A Sixtusnál betöltött szerepéről: Üzlettársként tanulni szeretnék, megízlelni, átélni azt, hogyan
dolgoznak egy ilyen vállalatnál. Hogy a tapasztalataimat a Bayernnél egy az egyben át tudom-e ruházni, azt majd meglátjuk. Egy kicsit bele akarom vetni magam. Minden területen ízelítőt akarok. Nagyon érdekel. A Sixtus és én egyszerűen nagyon nagyon jól passzolunk egymáshoz.

Pep szöglethez futásáról és a negyedik játékvezető átölelésről: Ilyesmit nem gyakran lát az ember. Ez egy újdonság volt számomra. Ilyen sprintet mg soha nem láttam tőle. De mindenki, aki az edzővel dolgozik tudja, mennyire érzelmes. Nem gondolom, hogy valamilyen mérges szó elhagyta volna a száját, a csapatáért volt ott. Szereti ezt a sportot. És ezt láthattuk az oldalvonal mellett is.

A jelenlegi problémáról: A Wolfsburg elleni első meccsen egyszerűen nem tudtuk a teljesítményünket előhívni, majd az ellenfél a fagyot is kihasználta. Így elveszítettünk egy mérkőzést. A Schalke ellen 70 percig 10 emberrel játszottunk, egyszerűen egyel kevesebben. Ez egy hosszú időtartam. Az egy pontot is el kell fogadni néha.

A sebezhető védelemről: Összességében az első meccsen nem tűntünk jónak. Nem csak a védelem. Ezt elemezni kell, ezt is tesszük. A következő mérkőzéseken jobban kell teljesítenünk. Egy rögzített szituációs gól, mint a Schalke ellen, megtörténhet, ez minden csapattal megtörténik, még a Bayernnel is.





A magas védekezésről: Van egy szerkezetünk, egy taktikánk, amely lehet hogy nagyon nagyon támadó felfogású, de nagyon jól funkcionál. Minden személyre szükség van. Ha egy valaki egy kicsit késik, akkor éghet. Ez megtörténhet, de ilyen a játéstílusunk. Több, mint másfél éve így működünk és most egy kis visszaesést szenvedtünk.

A védelem állandóságának hiányáról: Jerome legtöbbször állandó volt, szinte folyamatosan játszott. Most hiányzik. De profik vagyunk, naponta edzünk egymással. Ezért ez nem jelent problémát. Soha nem lesz – a Bayernnél sem – egy olyan felállás, amely az elejétől a végéig játszik. Sok meccsünk van, sok a változás is. Ez nem jelent problémát számunkra.

A Stuttgart elleni mérkőzésről: Végre, egy hét után meglehet az első győzelem. Az FC Bayern mindig favoritként utazik oda. Így lesz ez szombaton is. Csak a három pont számít.

A Dortmund kríziséről: Észlelhető. Nem annyira egyszerű, mert minden mérkőzésen keményen küzdenek ellenük. Biztosan figyelni fogok a Freiburg elleni mérkőzés eredményére. De nem aggódom.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top