Átigazolási hírek

Bild: A Bayern nem akarja Reust

A hiteles német lap több okot is felvonultatott, amiért a Bayern vezetősége nem akarja a BVB szélsőjét.

reus

A müncheni felettesek egy klubon belüli tanácskozást követően úgy döntöttek, nemet mondanak a Reusizmusra – legalábbis a Bild információi szerint. Bár a világklasszis német támadó 25 millió eurós kivásárlási záradékkal rendelkezik, a Bayern több okot is felvonultatott, amiért elállnak a játékos szerződtetésének megkísérlésétől.

Reus hónapok óta tartó átigazolási-sagaját Pep Guardiola véleménye és döntése befolyásolhatja: A katalán mester nem tart igényt a 25 éves játékosra, aki – korábbi sajtóhírek szerint – a Mönchengladbach játékosaként egyébként egyszer már visszautasította a Bayern ajánlatát.

A főbb okok:

  • A Bayern mind mennyiségileg, mind minőségileg túl jó támadójátékosokkal rendelkezik ahhoz, hogy Reusszal egy újabb konkurencia érkezzen a jelenlegi támadóharmadba. Ribéry, Robben, Götze, Müller, Lewandowski, Thiago mellett Reus érkezése a túlkínálat miatt egy esetleges elégedetlenségi szindrómát okozhat az éppen kimaradó sztárjátékosok részéről.
  • Guardiola játékosainak idő kell a komplex játékfilozófia elsajátítására. Reus esetében ez nehezen lenne megoldható, ugyanis ebben az évben már három hosszabb kihagyás van a háta mögött. A BVB teljes felkészülését kihagyta és csak hét Bundesliga mérkőzésen lépett pályára.

Ezenkívül lehetséges ok lehet még az, hogy a Bayern vezetősége Lewandowski és Götze megszerzése után már nem kívánja Reus leigazolásával tovább gyengíteni a klub konkurenciáját, elkerülve ezzel a vezetőséggel nem épp a legjobb kapcsolatban álló Borussia Dortmund ügyintézőinek újabb sorozatos támadásait.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top