Bundesliga

Előzetes: VFL Wolfsburg – FC Bayern

A tabella második helyezettje fogadja a listavezető csapatot.

vflfcb

A tapasztalatok szerint a Bayern jó felkészülésen van túl a katari kiruccanást és a müncheni edzéseket követően. Pep Guardiola sok taktikai elemet gyakorolhatott csapatával az alapos felkészülés során. A 2014-es évzáró óta már a sérülésből felépülő Holger Badstuber és David Alaba is a csapat tényleges tagja lett, akikkel még több variációs lehetőség áll a mester rendelkezésére. Többek között ők is bizonyíthattak a csapat három felkészülési mérkőzésén, amelynek mindegyikét magabiztosan húzta be a Bayern.

Ezen klubok viszont korántsem hasonlíthatóak össze a VFL Wolfsurg csapatával, amely bravúros eredményeket produkálva a Bundesliga második helyén telelhetett – a Bayern mögött. Matthias Sammer a csütörtöki sajtótájékoztatón ki is emelte, nagyszerű teljesítményt kell előhívni a győzelem érdekében.

A Bayernnel ellentétben a farkasok számára egyáltalán nem volt zökkenőmentes a téli edzőtábor. Már az utazás előtti csapatösszetartás előtt érkezett a tragikus hír, amely az egész futballvilágra óriási hatással volt: A klub 20 éves belga középpályás-tehetsége, Junior Malanda autóbalesetben életét vesztette. Ez a nem mindennapi eset minden bizonnyal ráfogja nyomni a bélyegét a mérkőzés alaphangulatára, kérdés, a Wolfsburgra motiváló vagy bénító hatással lesz-e. Mind a két eset elképzelhető, amelynek során egy nagyon érzelmes mérkőzésnek nézhetünk elébe. A találkozó előtt az egy perces gyászszünet helyett egy egyperces tapsviharral, valamint egy egész stadionos koreográfiával tisztelegnek a szurkolók Malanda előtt.

Közös múlt:

Története során összesen 35 bajnoki mérkőzést játszott egymással ez a két klub, amelyből a Bayern 27-et megnyert és csak 3 alkalommal szenvedett vereséget, mindannyiszor idegenben. 5 alkalommal történt pontosztozkodás.

A Wolfsburg hazai pályán 17 mérkőzésből 10-et elveszített és csak hármat nyert meg – köztük egy számunkra sajnálatos, de emlékezetes mérkőzésen győzték le a Bayernt 5:1-es arányban. Összességében 77:28-as, Wolfsburgban 30:16-os gólarányt mutat a statisztika, természetesen a müncheniek javára.

Minden tétmérkőzést figyelembe véve a bajorok összesen 39 találkozóból 30-szor, a wolfsburgiak csak 3-szor diadalmaskodtak. A legutóbbi 10 mérkőzést a Bayern nyerte, ebből 7 siker a Bundesligában 1-1 győzelem pedig a Telekom kupában, a DFB-kupában valamint egy barátságos meccsen született.

A tavaszi szezon nyitómeccsén 2:1-es Bayern München győzelem született, ennek rövid, szöveges összefoglalóját itt találjátok.

Hiányzók:

A farkasok részéről a frissen operált francia Guilavogui, valamint Ochs, Felipe és Träsch lesz kénytelen kihagyni a félévnyitót, míg a Bayernből a már régóta, de már nem sokáig sérült Lahm, Thiago, Martínez hármas mellett a csütörtökön két hétre lesérült Franck Ribéry és Rafinha is hiányozni fog.

Érdekességek, statisztikák:

A két klub idei összevetése: Gólok | kapura lövések | lövésenkénti gól | bekapott gólok | futómennyiség | passzpontosság | labdabirtoklás | párharcok

  • Naldo, a Wolfsburg jelenlegi, a Werder egykori brazil belsővédője három alkalommal győzött, és a három alkalommal talált be a Bayern ellen. Ezekben a mutatókban senki nem múlja felül őt a csapatából.
  • Thomas Müller az eddigi 10 Wolfsburg elleni meccséből 9-et megnyert, egyszer döntetlent játszott. Mindemellett hat góllal járult hozzá csapata sikerességéhez.
  • Arjen Robben az eddigi 13 Bundesliga meccsén 13 gólhoz járult hozzá (10 gól, 3 gólpassz)
  • A Bayern és a Wolfsburg voltak 2014-ben a Bundesliga legjobb csapatai: A naptári évet, (91 és 64 pont) és a félszezont figyelembe véve is (45 és 34 pont).
  • A Bayern a legutóbbi 14 meccsét 43-4-es gólaránnyal nyerte meg az alsó-szászországi csapatokkal szemben.
  • A Bayern a legutóbbi két évet egyaránt 2-0-ás győzelemmel kezdte.
  • Csak kétszer fordult elő a Bundesliga történelmében az, hogy a tavaszi szezon nyitómeccsét az első és a második helyezett játszotta – a Bayern mindkét alkalommal érintett volt. 1998-ban a Lautern ellen 2-0-ás vereséget szenvedett, 1966-ban 3-0-ás győzelmet aratott az 1860 München felett a Bayern.
  • A Bayern München nem csak minden idők legnagyobb előnyével várhatja az új félévet (+11 pont), de a 4 bekapott gól is rekordnak számít . Az eddig begyűjtött 45 egység minden idők második legjobb eredménye a téli szünet előtt.
  • A Wolfsburg a 17 forduló alatt eddig megszerzett 34 ponttal a klubtörténelem legjobb eredményét produkálta, először telelhettek a tabella második pozíciójában.
  • A farkasok a Bayern és a Leverkusen mellett ebben a szezonban még veretlenek hazai pályán. Legutóbb 2014 márciusában kaptak ki a Volkswagen Arénában: 6-1-re, a Bayerntől.
  • A legutóbbi 8 tétmeccsét megnyerte a Bayern a Wolfsburg ellen. Csak három csapat ellen van a bajoroknak hosszabb győzelmi szériája: Az 1860 München és a Werder ellen 9, míg a Stuttgart ellen az elmúlt 12 meccsen egyaránt győzött a müncheni gárda.
  • A Bayern 21 mérkőzés óta veretlen a Bundesligában (18 győzelem, 3 döntetlen). Ezen mérkőzéseken 53-7-es a bajorok gólaránya.
  • A Wolfsburg a legutóbbi 12 meccséből egyet veszített el, 22 hazai mérkőzés óta mindig betalálnak legalább egyszer.





Előzetes kezdőcsapatok a Bild szerint:

A mérkőzést péntek este 20:15-től az Eurosport2 élőben közvetíti.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top