Interjúk és nyilatkozatok

Kalle: Mi is érdeklődtünk Julian Brandt iránt

A Bayern igazgatóságának elnöke a TZ-nek adott interjújában többek között a tehetségkutatásról, Odegaardról, Hoeneß-ről és Pepről is beszélt.

kaller

Karl-Heinz Rummenigge a TZ-nek tett nagyinterjújában sok témát hosszasan érintett. Összefoglalásként itt most a lényegesebb, érdekesebb kinyilatkoztatásait olvashatjátok.

A fanklub látogatásról: Ez egy nagy hagyomány a klubon belül, szívesen csináljuk. Tudjuk, hogy a szurkolók kívánsága a velünk való kapcsolattartás. Az olyan játékosoknak, mint Juan Bernat, Mehdi Benatia vagy Xabi Alonso ez még újdonság, de ez egy fontos alkotóeleme a kultúránknak.

A tehetségkutatásról: Ha Odegaard esetét megnézzük, a legnagyobb trend Európában a fiatal tehetségek korai megszerzése. Egész egyszerűen azért, mert ilyenkor még formázhatóak és egy idő után drágábbak lesznek a játékosok. Megértem, hogy pár klub figyelmeztet, amiért ennyire komolyan vesszük a témát. Ezt is tesszük. Csak toptehetségek iránt érdeklődünk , a jelenlegi minőség mellett, amely a pályán futballozik, csak ennek van értelme. Megértem a kritikusokat, de a Bayernnek is ezt kell tennie. Van egy fiatal játékos, aki inkább a Bayer Leverkusenhez igazolt. Julian Brandt iránt mi is érdeklődtünk!* Vannak olyan játékosok, akiknek a döntés során a másik fél vélemény jobb, de vannak olyanok mint Sinan Kurt, akik feltétlenül a Bayernbe akarnak igazolni. Így döntött, mert a közte és a Gladbach közötti kapcsolat már nem volt teljesen egészséges. Vannak olyanok, akik számára Pep Guardiola egy olyan edzőguru, akinek az irányítása alatt feltétlenül játszani akarnak.

Pierre-Emile Hojbjergről: Ha kikölcsönözte volna a Gladbach, beleegyeztünk volna, de Max Eberl csak véglegesen akarta megvásárolni.Odegaardról: Nyilvánvaló volt, hogy nem lesz egyszerű. A Manchester United, a Liverpool, az Arsenal, a Barcelona a Real és Németországból is több kollega is érdeklődött iránta. A Realnak csak gratulálni tudok, az ifjúnak pedig minden jót kívánok. Az édesapjával együtt nagyon szimpatikusak voltak és nagy komolyságot tanúsítottak. Három napot voltak itt, az edzővel, Sammerrel és velem is beszéltek. Az Európa-túráját nem tartom komikusnak, egyszerűen csak megakarta érteni, melyik klub hogyan működik. Nekem nem az a benyomásom, hogy nem a pénz döntött.

Uli Hoeneß-ről: Az a benyomásom, hogy mindannyian igazán örültünk annak, hogy a nehéz időszakot már a háta mögött hagyta. Az, amit most csinál, nagyon tetszik neki, mert újra a Bayernjénél lehet. Természetesen az utánpótlásrészlegen kívüli témákról is gyakran beszélünk. Uli egyszerűen boldog, hogy újra a Bayernnél lehet. Valóban igaz, hogy fizikailag is megváltozott, a régi zakójait újra felveheti.

Guardiola szerződéshosszabbításáról: Vannak gondolataim, hogyan fogjuk a témát érinteni. Azt akarom, hogy az edző elsősorban a szezon második felére készüljön a csapattal. Elmondtam neki, hogy az elkövetkezenő hónapokban nem kérdezem többet a témáról. A véleményem ismert, remélem, hogy a lehető legtovább marad a Bayernben. De az év második felében újra szembesítem a kérdéssel. A szezon előtt azt mondta: „Ne aggódj a VB-t követő leereszkedésért, van tapasztalatom. Jó szezont fogunk játszani.” Totálisan megbízom ebben az emberben.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top