Összefoglalók

4-1-es győzelem az Al-Hilal ellen

Idei második felkészülési mérkőzését is megnyerte a Bayern.

alahli

A pénteken véget ért katari edzőtábort követő napon a müncheniek Szaúd-Arábiában, a helyi élcsapatnak számító Al-Hilal ellen játszottak felkészülési mérkőzést. Dante, Schweinsteiger és Lewandowski góljaival már a félidőben eldőlt a találkozó, a második játékrészben a csereként beállt Pizarro is beköszönt. Az arabok az utolsó percben megszerezték a becsületgólnak számító találatot.

A Katar Star elleni szintén 4-1-re megnyert mérkőzéshez képest három pozícióban változott a Bayern kezdője: Neuer, Alonso és Robben be, míg Reina, Gaudino és Rode kikerült a startformációból. David Alaba az 57. percben csereként, a két hónappal ezelőtti AS Roma elleni 2-0-ra megnyert mérkőzés óta először lépett pályára.

Nagy iramban kezdődött a mérkőzés, a hazaiak az első percben a vezetést is megszerezhették volna, Bernat végül a gólvonalról tisztázott. A Bayern fokozatosan vette át az irányítást a veszélyesen kontrázó arabok felett, olyannyira, hogy Dante egy gyönyörű beadást követően bólintott az Al-Hilal hálójába. A második gól sem váratott sokat magára, két perccel a brazil védő találata után a bajorok csapatkapitánya, Bastian Schweinsteiger növelte az előnyt egy védelmi hibát kihasználva. Robben a félidő közepén szintén beköszönhetett volna, de ezúttal csak gólpassz fűződik a nevéhez: A 39. percben Lewandowskinak adott asszisztot, kialakítva ezzel a 3-0-ás félidei állást. Boatenget a 20. percben Rafinha váltotta, a világbajnok belsővédőt elővigyázatossági okokból cserélte le a mester.





A fordulásra hat új embert küldött be Pep Guardiola: Zingerle, Rode, Gaudino, Götze, Kurt és Pizarro érkezett Neuer, Alonso, Robben, Müller, Ribéry és Lewandowski helyére. A későbbiekben Hingerl a rúgást kapó Schweinsteigert, Eberwein a félidőben beállt Götzét, Alaba pedig Dantét váltotta. Az első komolyabb lehetőség csakúgy mint az első félidőben, ezúttal is Kaabi nevéhez fűződik, most a kapufa mentette meg a müncheniek kapuját a 22 méteres próbálkozástól. Hat perccel később nőtt a Bayern előnye, Weiser beadását Pizarro bólintotta a kapuba, 4-0. A továbbiakban Kurt, Rode és újfent Pizarro előtt is újabb lehetőség adódott a gólszerzésre, a perui ezúttal csak kapufáig jutott. Az utolsó percben született meg a szépítő találat, Aldawsari egy kontrát követően talált be és állította be a 4-1-es végeredményt. A mérkőzést egyébként csak Weiser és Bernat játszotta végig.

Manuel Neuer 2015-ben is hódít szokásának és nagy merészséggel mozdul ki kapujából, ezt az első félidőben is bizonyította.

A Bayern túrája ezzel véget ért, a különítményt vasárnapra várják a bajor fővárosba.

AL-HILAL 1:4 (0:3) FC BAYERN 

FC Bayern: Neuer (46. Zingerle) – Weiser, Boateng (20. Rafinha), Dante (57. Alaba), Bernat – Alonso (46. Rode), Schweinsteiger (59. Hingerl) – Robben (46. Gaudino), Müller (46. Götze/63. Eberwein), Ribéry (46. Kurt) – Lewandowski (46. Pizarro)
Gólok:  0:1 Dante (9.), 0:2 Schweinsteiger (11.), 0:3 Lewandowski (39.), 0:4 Pizarro (61), 1:4 Aldawsari (90.)
Sárga lapok: Digao / Weiser

Összefoglaló:

 

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top