Egyéb

Fjortoft: „Guardiola a legjobb tanár”

A norvég válogatott menedzsere valamit Hogmo szövetségi kapitány gyakran beszél Odegaarddal.

fj

Mint korábban a bayernszektor.hu facebook lapján olvashattátok, Norvégia szövetségi kapitánya, Per-Mathias Hogmo, valamint Jan Aage Fjortoft menedzser négy napon keresztül tanulmányozták a Bayern München edzését a katari edzőtáborban. Természetesen mindketten lenyűgözőnek találták a bajorok módszereit. Hogy miért rendkívül fontos a véleményük? Egy bizonyos Martin Odegaard miatt, akit a Real Madrid mellett a Bayern München is kimondottan leakar igazolni. Jan Aage Fjortoft természetesen vele kapcsolatban is megszólalt a TZ-vel készített interjújában.

„Azért vagyunk itt, hogy tanuljunk. Nekünk van a legfiatalabb nemzeti válogatottunk Európában, ezért optimális a Bayernnél való szakmai gyakorlatunk. A fiatal játékosok esetében, mindig az iskoláról, a képzésről beszélnek. Úgy gondolom, hogy nincs jobb tanár Pep Guardiolánál. Minden mérkőzésen, és mindegyik edzésen látszódik, hogy Pep Guardiola a nap 24 órájában a futballért él. Tegnap diskuráltunk az edzés előtt (a képen), nagyon érdekes beszélgetés volt. Nagy rajongója vagyok a munkájának. Ezért érdemes ide ellátogatni.” – nyilatkozta Jan Aage Fjörtoft, a norvég nemzeti válogatott menedzsere, illetve a Sky csatorna egyik munkatársa, aki 71 válogatottsággal rendelkezik.

Per-Mathias Hogmo, Norvégia szövetségi kapitánya figyeli a Bayern edzését.

A német lap kérdésére azonban, csakúgy mint a témában eddig senkinek, nem kívánt választ adni: „Értsék meg kérem, hogy nem szeretnék most Odegaard ügyéről beszélni”. Egy jellemrajztól azonban nem zárkózott el Fjörtoft: „A szövetségi kapitányunk 15 évesen hívta be először. A sporszakmai kvalitásait ismertük, a személyiséről is tudomást akartunk szerezni. Elmondhatom önöknek: A hozzáállása és a viselkedése egyedülálló. Már az első válogatott mérkőzésén birtokolni akarta a labdát, tud bánni a golyóval és egy szuper egyensúllyal rendelkezik. Az európai topkluboknál való túráján mindenhol szuper benyomást keltett.”

„Per Mathias Hogmo szövetségi kapitány és én is sokat beszélünk vele, valamint az édesapjával. Elmondjuk neki a véleményünket, de a döntést neki kell meghoznia. Támogatni fogjuk őt, mindegy melyik csapat mellett dönt.” 

Hogy Odegaard melyik csapat mellett dönt, azt az előzetes várakozások szerint január végén tudjuk meg. Egy biztos, Hogmo és Fjortoft pozitív véleménnyel vannak a Bayern módszereiről és hosszútávú terveiről – ezeket minden bizonnyal részletesen fogják kifejteni magának a játékosnak is.

Ha nem szeretnél semmiről lemaradni, csatlakozz a Bayern München Magyarország facebook oldalhoz.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top