Egyéb

Egyre intenzívebben keresi és kutatja fel a jövő reménységeit a Bayern

Guardiola tavaly egy 14 éves játékost tesztelt a profik között.

pepga

Pep Guardiola egyszerűen imádja a fiatal tehetségeket. A Bayernnél ezzel nem csak ő van egyedül, Matthias Sammer sportigazgatóra és Michael Reschke technikai igazgatóra/megfigyelőre is nagy hatással vannak a tehetség legélénkebb jeleit mutató, de még nem kiforrott ifjú játékosok, akik a jövő meghatározó alakjai lehetnek. Korábban Karl-Heinz Rummenigge is elmondta, a Bayern a jövőben padlógázzal fogja hajkurászni a tálentumokat. Uli Hoeneß jelenleg az utánpótlásrészlegben dolgozik, valószínűleg nem véletlenül.

Ennek megfelelően alakítja átigazolási politikáját a klub: Saját nevelések beépítése, fiatal reménységek megszerzése, esetleges kölcsönadása, majd visszavétele. A Bayern a jövőben nagyon agresszíven fog rárepülni a legnagyobb tálentumokra. Először Matthias Sammer (Kirchhoff, Weiser), majd Pep Guardiola megszerzésével kezdődött meg komolyabb szinten kialakulni a klub kötődése az igazán nagy tehetségekhez (Götze, Thiago), amely Michael Reschke átigazolásával forrt ki igazán. Természetesesen Louis van Gaal szerepét sem szabad elfeledni, aki a klub saját utánpótlásához nyúlva David Alabát, Thomas Müllert és Holger Badstubert felemelve lett BL döntős. Ilyen alapon természetesen kiemelhetnénk Ottmar Hitzfeldet is, aki a Schweinsteiger-Lahm duónak nyitott teret, de itt és most a célzott tehetségkutatásról beszélünk.

Juan Bernat volt Reschke első nagy fogása. Nemzetközi szinten ismeretlen, fiatal és olcsó, könnyen megszerezhető tehetség, akinek képességeit elárulja, hogy a félév összes bajnokiján pályára lépett. A Bayern a nyár végén sokak által kifogásolható módon, de eredményesen szerezte meg a Reus-féle játékstílust képviselő 17 éves Sinan Kurtot a Borussia Mönchengladbachtól 2-3 millió euróért, pár nappal ezelőtt pedig Joshua Kimmich érkezését jelentették be 7-8 millió euró körüli összegben. A szezon elején Gaudino robbant be, miközben Hojbjerg az Augsburg csapatához került kölcsönbe, hogy visszatérését követően a Bayern egyik lehetséges alapkövévé váljon – a Lahm-Kroos-Alaba (Emre Can) hármas útját bejárva. A világ jelenlegi legnagyobb tehetségének tartott Martin Odegaard megszerzése érdekében elismerten is minden követ megmozgatnak a müncheni képviselők, de a török csatártehetség, Enes Ünal neve is felmerült a sajtóban.

A fiatalabb generáció sem marad fókuszon kívül: A Bayern pár nappal ezelőtt leigazolta a Real Madrid 13 éves osztrák tehetségét, Flavius Daniliucot, de a saját utánpótlásbázis is rengeteg csiszolatlan gyémántot tartogathat. Tökéletes példa lehet erre a 14 esztendős középpályás Daniels Ontuzans is, aki jelenleg a Bayern U15-ös csapatát erősíti, de a Sport Bild legfrissebb számában megjelentek szerint Pep Guardiola tavaly már tesztelte a Bayern profijainak edzésén is.





És akkor még nem esett szó a nyáron visszavásárlási opcióval a Nürnbergbe került, és a félév alatt a klub legjobb játékosnak megválasztott 20 éves Alessandro Schöpfről, a csak betegség miatt nem a Bayern felnőttcsapatával edzőtáborozó 18 éves Lucas Schollról, Franck Ribéry 19 éves testvéréről Steevenről, vagy a jelenleg a Guardiola alatt tréningező 18 éves Marco Hingerlről és Michael Eberweinről, a Bayern felnőttcsapatában felkészülési mérkőzésen már gólokat szerző 18 éves Milos Pantovicról, vagy éppen a 16 éves Felix Götzéről. De a sor végtelen, felsorolhatnánk a Bundesliga összes tehetségét, aki a Bayern számára érdekes lehet. Legyen az mondjuk Timo Werner vagy éppen Julian Brandt.

Lucas Scholl

Egy biztos: Ez egy nagyon szimpatikus, és egy járható út.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top