Egyéb

Neuer harmadik az Aranylabda szavazáson

Német szempontból felemás eredménnyel zárult a 2015-ös Aranylabda-gála.

man

Manuel Neuer, a Bayern München és a német válogatott Világbajnok hálóőre Cristiano Ronaldo és Lionel Messi mögött csak a harmadik pozícióban végzett a 2014-es év labdarúgója zürichi választásán. A Real Madrid portugál játékosa toronymagasan, a szavazatok 37,66 százalékát begyűjtve győzött, megelőzve a Barcelona argentinját, aki 15,76 százalékkal a második helyen végzett a 15,72 százalékkal végző német hálóőrt megelőzve.

Magyarországot Dzsudzsák Balázs csapatkapitány, Dárdai Pál szövetségi kapitány valamint Csillag Péter újságíró képviselte az alábbi szavazatokkal:

Dzsudzsák Balázs: 1. Neuer, 2. Ronaldo 3. Messi,
Dárdai Pál: 1. Neuer, 2. Ronaldo, 3. Lahm
Csillag Péter: 1. Ronaldo, 2. Lahm, 3. Neuer

Az összes szavazatot ide kattintva találjátok.

„Számomra ez egy klassz eredmény. Különleges volt itt lenni, ez megtisztel engem. Támadójátékosokkal versenyezni mindig nehéz. Az eredményt elfogadom, egy csapatjátékos vagyok és Világbajnok lettem. A teljes 2014-es év egyszerűen hihetetlen volt számomra, sok eredménynek örülhettünk, amelyek mindig az emlékezetemben maradnak.” – mondta Manuel Neuer az eredményhirdetést követően.





Karl-Heinz Rummenigge, a Bayern vezérigazgatója szintén ott volt a helyszínen, az alábbi szavakkal illette a gálaestet: „Klassz, hogy Franck Ribéryt követően sorozatban másodszor szerepelt Bayern játékos a világ három legjobb játékosa között. Hihetetlenül büszkék vagyunk Manuel Neuerre. Ez az eredmény egy újabb megerősítése az ő kivételes teljesítményének. Neuer egy szuper évet illetve egy hihetetlen világbajnokságot játszott, a kapusposztot egy új szintre emelte. Abszolút megérdemelte volna ezt az Aranylabdát is.”

A Bayern Münchennek csapatként nem kell szégyenkeznie, a legjobb hat közé összesen négy müncheni játékos került be, megerősítvén ezzel a csapatjátékra épülő eredményeket. Neueren, Robbenen, Mülleren és Lahnom kívül három Real Madrid, két Barcelona és egy Manchester United játékos került be a top 10-be.

A FIFA közzétette a FIFPro év kezdőjét is, amelybe három Bayern játékos, Neuer, Lahm és Robben is bekerült. World XI: NeuerLahm, Ramos, David Luiz, Thiago Silva – Di Maria, Iniesta, Kroos – Messi, Ronaldo, Robben


A további egyéni díjak között német uralom született:

FIFA év női játékosa: Nadine Kessler (VFL Wolfsburg)
FIFA év edzője: Joachim Löw (Németország)
FIFA év edzője a női labdarúgásban: Ralf Kellermann (VFL Wolfsburg)

 

A Puskás díjat a Real Madrid játékosa, James Rodriguez szerezte a VB-n szerzett kapásgóljával.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top