Egyéb

AIPS: Neuer az év férfi sportolója

A VB győzes Németország magasan lett az év csapata.

Brazil Soccer WCup Germany Argentina

91 ország – köztük Magyarország – újságírói adhatták le szavazatukat az általuk vélt legjobb férfi-, női sportolóra, az év csapatára valamint a 2014-es esztendő legjobb rendezvényére a Nemzetközi Sportújságíró Szövetség szavazásán.

A Németországgal világbajnok Manuel Neuer, akit a torna legjobb kapusának is megválasztottak, a szavazatok 14,84 százalékát, azaz 601 szavazatot begyűjtve lett a férfiak között az év sportolója. A söprögető kapus mögött a teniszező Roger Federer 537 szavazattal a második, míg Cristiano Ronaldo 518 begyűjtött vokssal a harmadik pozícióban végzett.

Az Aranylabda-jelölt Neuernek nem ez volt az egyetlen elismerése a közelmúltban. A L’Equipe szerint ő volt az év labdarúgója valamint az év második legjobb sportolója 2014-ben – csakúgy, mint az európai hírügynökségek újságírói szavazásán. Neuer a bayernszektor.hu olvasóinak szavazása alapján is a Bayern idei legjobbja lett.

Az év csapata elismerést toronymagasan a VB győztes német válogatott nyerte a szavazatok 39,36 százalékával, azaz 1562 szavazattal. A második helyen a BL győztes Real Madrid végzett 489 szavazattal (12,55%), míg a képzeletbeli dobogó harmadik helyén a svájci teniszcsapat 310 vokssal (7,81).

A legjobb rendezvénynek a brazíliai VB-t, míg a legjobb női sportolónak a teniszcsillag Serena Willamst választották.Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top