Interjúk és nyilatkozatok

Benatia: Nagyon jól érzem magam a csapatban

Mehdi Benatia a bundesliga.de-nek adott interjújában többek között a csapatról, az első góljáról, a kiállításáról és Neuerről is beszélt.

benatia

Bundesliga.de: Monsieur Benatia, a 2014-es év végén megérkezett újdonsült klubjába?
Mehdi Benatia: Abszolút. Az első naptól kezdve pozitív fogadtatásban részesítettek. Nagyon elégedett vagyok az első öt itt töltött hónapommal. Gyorsan megtaláltam a ritmust és nagyon jól érzem magam a csapatban.

Egy ilyen félév után a Bayern nem csak őszi bajnok, hanem egy hatalmas előnye is van az üldözőkkel szemben. Hogy tudná ezt a szinte hibátlan szériát megmagyarázni?
Egy nagyon domináns futballt játszunk és nagy önzbizalommal rendelkezünk. A keretünk kvalitásai nagyon nagyok. A szezon első fele hihetetlenül jól sikerült, a sok sérülés ellenére is. Ez mindent elmond a bennünk rejlő potenciálról és minőségről.

Augsburgban megszerezte az első Bundesliga gólját. Egy különleges pillanat volt az ön számára?
Nagyon örültem neki, mert tudom, hogy én is segíthetetek a csapatomon az állított szituációkat követően. Már az AS Románál is gyakran bizonyítottam, hogy képes vagyok a gólszerzésre. Az elsődleges feladatom viszont az ellentalálatok megakadályozása. Eddig egész jól sikerült, azért is mert Manuel Neuerrel és Jerome Boatenggel nagyon jó összhangban vagyok.

Ebben az összhangban a Bayern csak négy gólt kapott 17 fordulót követően.
Ez egy kimagasló mutató és a mindennapos jó munkánk érdeme. Erre nagyon büszkék vagyunk és ezt a mérleget a szezon második felében is olyan hosszan akarjuk tartani, ameddig csak lehetséges.





Elégedett a pályára lépéseinek számával?
Számomra elsősorban az edzői stáb bizalma számít. Természetesen többször ültem a padon, de egy ekkora csapatban, ahol a konkurencia brutális, el kell fogadni az edző döntéseit. Azt sem kell elfeledni, hogy egy más országból érkeztem és hogy egy bizonyos akklimatizációs időszakra van szükségem. Most viszont úgy érzem, teljesen beilleszkedtem. Ha az edző a kezdettől pályára küld, mindig mindent kiadok magamból. A teljesítőképességem 100%-án érzem magam. Világos, hogy a Bundesliga játékstílusa sokkal gyorsabb mint Olaszországban. Teljesen elégedett vagyok.

Az egyetlen negatív élmény a Manchester City elleni utolsó BL csoportmeccsen begyűjtött piros lap volt.
Látható, hogy gyorsan magamhoz tértem és az Augsburgban szerzett találatommal megmutattam, hogy ezt jól feltudtam dolgozni. Ez volt a legjobb válasz. Megpróbálom Pep Guardiola elvárásait teljesíteni és ez eddig nagyjából egész jól sikerült.

Gondolja, hogy Manuel Neuer január 12-én Aranylabdás lesz?
Mindenképp megérdemelné az Aranylabdát. Manuel egy fenomén. Minden edzésnap félelmetesen sokat dolgozik, mindig többet akar. Ő egy szerény fickó, aki két lábbal a földön jár. Cristiano Ronaldo és Lionel Messi ellen megvan az esélye, mert egy kiemelkedő éven van túl. Nem szerez 60 gólt szezononként, de nagyon kevés találatot kap. Ezzel ő nélkülözhetetlen.

https://www.youtube.com/watch?v=-F_YtT9-h48


Korábbi Benatiaval kapcsolatos tartalmak, interjúk ITT.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top