Vezetőség és stáb

Vajon meddig marad Pep Guardiola?

Hopfner és Rummenigge is elmondta a véleményét, de a bayernszektor.hu előrejelzését is elolvashatjátok.

Pep Guardiola toasts Bayern Munich's success at the Oktoberfest, accompanied by his wife.

A Bayern München eddig kiváló szezont fut, a látványos és kiszámíthatatlan játék egyik legfőbb letéteményese Pep Guardiola, akinek munkája most kezd igazán beérni a klubnál. A maximalista mester elmondása szerint még nem látott tökéletes mérkőzést csapatától, van lehetőség a továbbfejlődésre. Jelenlegi szerződése értelmében legalább másfél éve van az edzőnek, hogy még tovább tökéletesítse a játékot. Karl-Heinz Rummenigge korábban már kifejezte a Peppel való hosszabbítási szándékait, most rajta kívül a Bayern elnöke is beszélt a témáról:

Karl Hopfner a Münchener Merkurnak: Pep Guardiola egyszerűen kiválóan dolgozik, csak üdvözölni tudnám a vele való szerződéshosszabbítást. Rummeniggének már elmondtam, hogy felügyőbizottság is abszolút ösztönzi, járjon el ezügyben. Guardiolának 2016-ig szóló szerződése van, a Barcelonában soha nem írt alá hosszútávú szerződéshosszabbítást. Minden kívánságunk az lenne, ha még sokáig nálunk maradna. Peppel minden megoldás jó lenne, a lényeg hogy maradjon.

Karl-Heinz Rummenigge a Bildnek: Szuper és nagyon szoros kapcsolatban állunk. Mindent megteszünk azért, hogy nálunk maradjon. Hihetetlenül magas értékekkel bír számunkra, de még másfél év van a szerződéséből. Számára ez fényév. Ez még nem a megfelelő időpont erről beszélni vele. Mikor itt lesz, meglátjuk.

Hogy van-e esély a hosszabbításra? Ha Pep Guardiola a korábbi Barcelonájánál is korszakalkotóbb csapatot kíván létrehozni, hosszú évekig maradnia kell a Bayern Münchenben. A katalán mester már beilleszkedett a német kultúrába, nyelvtudását tökéletesítve képes egyre jobb csatornákon átadni elképzeléseit a játékosoknak, akiknek ezáltal az utasítások megvalósítása sem okoz különösebb problémát. Pep Guardiola képes volt feladni az általa képviselt játékstílus egyes elemeit a csapat eredményessége érdekében. Guardiola keményen dolgozik azért, hogy tökéletesítse a csapatjátékot. Ha ez a legjobb tudomása szerint sikerül, valamint az eredmények is érkeznek, nem valószínű hogy azonnal egy másik csapatnál és kultúrában kezd egy teljesen új életet és kezdi szinte nulláról az általa elképzelt stílus megvalósítását.  A további sikerek érkeztével ki kell élveznie kemény munkájának gyümölcsét és további tehetségeket kell beépítenie csapatába, amelyben a Bayern München tökéletes partnernek számít. A fiatal tehetségek felfedezése és csapatba való beillesztése számít Pep egyik legfőbb ismérvének. Az olyan szupertehetségek fogják az ittlétét biztosítani mint például Mario Götze, David Alaba, Pierre Hojbjerg, Sinan Kurt, Gianluca Gaudino, Lucas Scholl. Pep Guardiola még fiatal, gyakorlatilag második otthonára lelt Münchenben. Egy pár éves maradás még kinéz a számára.


Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top