Bundesliga

Pep: Nem akarok új játékosokat

Pep Guardiola megtartotta a Mainz elleni meccset megelőző, idei utolsó sajtótájékoztatóját.

pepmainz

100% a Mainz ellen? Mindig nehéz a maximumot kiadni magunkból. De ez a foglalkozásunk. Profik vagyunk, játszanunk kell. Egyáltalán nincs ok, amiért ne próbálnánk meg győzni.

A Mainz elleni keretről: Lewandowski, Benatia, Alonso holnap nem lesznek bevethetőek. Sebastian Rode is hiányozni fog betegség miatt. Kevés játékosunk van, de nincs mellébeszéd. Győzni akarunk.

A Mainzról: Thomas Tuchel egy kiemelkedő munkát végzett az elmúlt években, ezt Hjulmand folytatja. Tudnak pár rendszerben játszani. Azonnal alkalmazkodnunk kell ahhoz, amelyikben játszani fognak Nagy lehetőségünk van egy szép előnnyel szünetre vonulni.

Lehet-e veretlenül zárni a szezont és 10 bekapott gól alatt teljesíteni? Ez mindig a pályán lévő 11 játékoson múlik. Amikor Münchenbe érkeztem, nagy felháborodás volt, hogy csak egy 6-ossal játszottunk. A legfontosabb a rendszer mögötti ötletesség. Játszhatsz négy vagy három védővel, egy vagy kép védekező középpályással. Mindannyiunknak csapatként kell védekezni, akkor minden egyszerűbb lesz. Természetesen van még egy Manunk is, ami nagy előnyt jelent számunkra.

A holnapi lesz Hojbjerg és Shaqiri utolsó mérkőzése? Nem. Ők a Bayern játékosai. Mindketten ott lesznek Katarban és jelenleg az az érzésem, hogy maradnak is.

Kívánságok 2015-re: Kevesebb sérült, jobb játék és egészség.

A szögletekről: Többet gyakoroljuk őket.

Látott már tökéletes teljesítményt? Sokszor gratuláltam a játékért és a teljesítményért, de tökéletes még soha nem volt. Néha már közelítünk felé. Például Augsburgban. Az első játékrészben nem játszottunk jól, a második félidőért viszont gratuláltam a játékosaimnak.

A VB-t követő erős félévről: Megtanultam, hogy mindig minden lehetséges. Nincsenek kifogások. Mindig meg kell próbálni győzni. A Freiburg elleni meccs után mondtam: A Bayern München történelme csúcs. 24 címünk van. Mindig minden mérkőzést meg kell nyernünk. Mindegy a játékosok kondíciója, a sérültek, a Bayern Münchent annyira védenünk kell amennyire lehetséges. Minden mérkőzésnek örülök, amelyen itt edző lehetek. Mindegy milyen meccs, előre és a labdára megyünk. Ha a meccs után az öltözőbe érkezve elmondhatjuk, hogy mindent megtettünk, az szuper érzés.





A téli szünet fontosságáról: A sérült játékosaink számára jót tesz a szünet. Számomra is, így lehetőségem van a következő ellenfeleket elemezni.

Egy Mainz elleni lehetséges pontvesztésről: Minden mérkőzés 0-0-ról indul Természetesen ha továbbra is így játszunk, bajnokok leszünk, de sorozatbeli több mérkőzést is elveszíthetünk. Láthatjuk mi történt Borussia Dortmunddal, ez velünk is előfordulhat. Mindig kikaphatsz. A cél, hogy minden nap jobbak legyünk.

A BVB indul-e a következő BL sorozatban? Nem tudom. Nem szívesen beszélek más csapatokról. Hatalmas tiszteletem Jürgen Klopp és a BVB előtt. Természetesen még elérhetik.

Bernatról: Az egész keretre szükségünk van. A játékosokak nem szabad azt gondolniuk, hogy Alonso és Lahm nélkül nem vagyunk képesek a győzelemre. Holnap is új játékosok lesznek a pályán. Bernat gyors, agresszív, jó a labdával, sok önbizalma van és elnyerte a saját és a közönség bizalmát is. A Bayern egy szuper balhátvédet szerzett meg a személyében az elkövetkezendő évekre.

Téli átigazolásról: Nem lesz, nem akarok új játékost. Kevés játékos, kevesebb probléma. Így jobb.

A karácsonyról: A családommal leszek Barcelonában, megpróbálok kiengedni, nyugodtnak maradni és kevesebbet gondolkodni. Hiányolom az édesanyámat, akinek a karácsonyi főztje hihetetlen.

A legkülönlegesebb meccsekről: A BL-ben a Manchester City ellen és három nappal később a Leverkusen ellen. Kiemelkedően játszottunk.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top