Interjúk és nyilatkozatok

Alaba: Sok célom van a Bayernben

A 2014-es év legjobb osztrák sportolójának illetve labdarúgójának is megválasztott játékos a Tiroler Tageszeitungnak adott interjút.

david_alaba

Milyen jelentőséggel bír ön számára az év labdarúgója kitüntetés?
Nagyon nagy jelentőséggel. Óriási köszönet minden edzőnek, aki engem választott. Természetesen egészen különleges számomra, nagyon örülök neki. Minden átvett kitüntetésért nagyon hálás lehetek Istennek.

Hogy halad a visszatéréshez vezető úton?
A térdem már jól van, nincsenek problémáim. Teljesen terv szerint haladok és minden nap keményen és órákhosszat dolgozom a Bayern fittnesedzőjével. Egyáltalán nem várhatok el többet, amíg nem állok a pályán és próbálok még még erősebben visszatérni. A célom, hogy 2015 elejétől teljes erőbedobással munkának lássak. Úgy néz ki, hogy az első meccsen, január 30-án Wolfsburgban már részt vehetek.

Mennyire viselt meg mentálisan a sérülés?
A sérülések soha nem jók, de sokat tanulhattam ebből az időszakból. Egy ilyen fázisban veszi észre az ember valójában, mennyire szereti a foglalkozását. Nagyon hiányzik a pályán való részvétel. A futball egyszerűen az életem.

A november 5-ei AS Roma elleni BL mérkőzésedig minden Bayern mérkőzésen pályára léptél. Lehet ez a túlterhelés eredménye?
Szerintem nem. Az én igényem minden mérkőzésen pályára lépni. Ezenkívül nagyon jól éreztem magam ebben az időszakban.

A sérülésed időpontjában csúcsformában voltál – gondolja, hogy jó ideig eltarthat, míg újra erre a szintre ér?
Nem, egyáltalán nem. Csak arra gondolok, hogy minél hamarbb teljesen fitt legyek, újra a csapathoz tartozzak és olyan formába jöjjek mint amilyenbe legutóbb voltam.

A jelenlegi kényszerpihenője alatt mennyire örül a játékostársai és Pep Guardiola folyamatos dícsérő szavainak?
Szép ilyeneket hallani és ezért nagyon hálás vagyok. Az edző és a csapattársak minden nap bátorítanak. A jelenlegi fázisban ez nagyon fontos és ez egy extra lökést ad, hogy keményen dolgozzak és még erősebben térjek vissza.

És mennyire hízelegnek önnek a rendszeres pletykák, miszerint a Real Madrid érdeklődik ön iránt?
Természetesen hozzám is eljutott ez a pletyka, de nincsenek erről gondolataim. Még sokáig állok szerződésben a Bayernnel (2018) és sok célom van még itt.

Milyen célokat helyezett kilátásba a következő évre?
A Bayernnel annyi címet akarok nyerni, amennyit csak lehet, eddig egész jól állunk. A válogatottal 2014-ben már nagyon eredményesek voltunk, 2015-ben kvalifikálni akarjuk magunkat az EB-re.

Néha meglepődik önmagán, hogy milyen meredeken ívelt fel a karrierje?
Pár napja egy barátommal hülyéskedtünk, hogy hihetetlen milyen gyorsan történt minden. Egyáltalán nem régen az Austria csapatában az Altach ellen a padon ültem (2008 ápr. 13), most pedig alapember vagyok a Bayernben. Ezért nagyon hálás vagyok Istennek. Ezt néha magamtól még egyáltalán nem tudom felfogni. Vannak pillanatok, amikor meg kell csípnem magam, hogy ez a valóság-e.

Mekkora a veszélye annak, hogy a sok siker miatt elrugaszkodsz a talajtól?
Jó környezetben vagyok. A családom és a barátaim a földön tartanak. A barátaim még mindig ugyanazok, mint korában és a családom hatalmas támogatásban részesít és megpróbál mindig továbbvinni.
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top