Átigazolási hírek

Starke és Gaudino új szerződést írt alá a Bayernnel

A klub harmadik számú kapusa hosszabbított, a fiatal tehetség profiszerződést írt alá.

gausta

Két játékost hosszútávon láncolt magához a Bayern München. A jelenleg sérült Tom Starke kisebb meglepetésre egy évvel megtoldotta 2015-ig érvényes szerződését, így jelenleg már 2016 nyaráig tartozik a bajorok kötelékébe. Pepe Reina nyári érkezésével úgy tűnt, Starke ideje lejár a münchenieknél, végül sikerült maradásra bírnia a három kapusra igényt tartó Pep Guardiolának és a Bayernnek a 33 éves hálóőrt, aki ezek szerint elégedett a csapatban betöltött szerepével.

„Tom az elmúlt két és fél évben mindig hozta a formáját, amikor szükség volt rá. Ő egy lényeges faktor a teljesítményért, de a csapaton belül uralkodó hangulatért is.” – mondta el Matthias Sammer az fcb.de-nek Starkéról, aki 2012 nyarán ingyen érkezett a Hoffenheimtől és azóta 5 Bundesliga meccsen állt jelenlegi csapatának hálójában.



 

Gianluca Gaudino egy 2009-es torna legjobb játékosaként.

Gianluca Gaudino, a Bayern 18 éves tehetsége 2004 óta játszik a Bayernben, ahol az utánpótlást végigjárva kapta meg élete első, 2018-ig érvényes profiszerződését. Az U19-es német válogatott középső középpályás a szezon első bajnokiján, a Wolfsburg ellen mutatkozott be a Bundesligában a Bayern történelmének harmadik legfiatalabb debütánsaként, de a Bajnokok Ligájában és a DFB-kupában is pályára léphetett a bajorok felnőttcsapatában. Starke esetével ellentétben Gaudino szerződéskötésére lehetett számítani.

„Gianluca egy saját nevelésű játékos, aki nagyon jól áll az FC Bayern arculatának.” – mondta el a Bayern sportigazgatója aki magas játékintelligenciával rendelkező labdarúgónak tartja az egykori Bundesliga játékos Maurizio Gaudino fiát. „Ez egy pozitív jel a Bayern minden ifijátékosának, hogy teljesítménnyel itt egy profiszerződést is elérhetnek.”

 

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top