Bundesliga

Pep: Odegaard egy nagyon jó játékos

Pep Guardiola a Freiburg elleni utolsó hazai meccs előtt tartott sajtótájékoztatót.

pepfrei

A Bayern München soha nem játszott a Donyeck ellen, én négyszer-ötször már igen és ebből gyűjtöttem tapasztalatokat. Európa egyik legjobb edzője van náluk. Sok braziljuk van. Természetesen nyerni akarunk. Jó csapatuk, fiatal és tehetséges játékosaik vannak, természetesen nem csak Luiz Adriano. Az egész csapatot elemeznünk kell. Jó meccsek lesznek.

Mindegy, hogy elégedett vagyok-e a sorsolással vagy sem. Mindig nagy tisztelettel álltam az ellenfélhez. Ha nyolcaddöntőt játszasz, minden ellenfél erős, mindenkinek megvan a különleges kondíciója. Természetesen ez egy teljesen más mérkőzés, mint ha például az Arsenal ellen játszanánk.

A Freiburg nagyon agresszív, oda kell figyelnünk és jól fel kell készülnünk. Ez lesz az utolsó hazai meccs ebben a számunkra jó évben.

Miért csak három gólt kapott a Bayern? Van egy Manuel Neuerünk! De ez nem minden. Manu mindig ott van a megfelelő pillanatban, de a fő ok, hogy tizenegy jó játékosunk van. Ha nálad van a labda, nehéz az ellenfélnek gólt szereznie. Ez is egy ok, amiért csak három gólt kaptunk.

Matthias nagyon sokat segített nekem, amikor új voltam. Ő egy erős személyiség nem csak számomra, a csapat számára is. Amikor Matthias idejött, a csapat egy nagy lépést tett előre és sok címet nyert. Természetesen nagyon megvagyok elégedve a munkájával.

Xabi Alonso egy kicsit kidőlt. Kórházban volt. Illetve a dokinál, egy kicsit megfázott. Regenerálódnia kell, aztán meglátjuk, hogy játszhat-e.

Hogy sikerül elérni, hogy a szupersztárok nem elégedetlenek? „Egy szuper edzőjük van! Csak vicc volt. Csak a játékosokon múlik. Mindenkinek sikeréhesnek kell lennie, mindig tovább kell haladniuk. Meg kell próbálnunk minden mérkőzést megnyerni. Minden játékosnak passzolnia kell hozzánk, mint ahogy például egy Juan Bernat.

Nincs mellébeszéd, Bundesliga, Bajnokok Ligája, Kupa, Paulaner kupa – mindig nyernünk kell. Mindig koncentráltan kell fellépnünk, mindig a következő mérkőzésre kell gondolnunk. Még nem tudom holnap ki játszik. Az alapján fogok dönteni, hogy melyik a legjobb csapat amelyik játszhat.

Odegaard egy nagyon jó játékos. Hogy a legjobb 15 éves-e azt nem tudom. Messi és Ronaldo is jó volt 15 évesen.

Nem vagyok fáradt, jó állapotban vagyok. Ez inkább a játékosok számára egy téma, ha sokat kell játszaniuk vagy ha a nemzeti válogatottal vannak útközben.

Schweinsteiger esetében a legfontosabb, hogy visszatért, a Moszkva és az Augsburg ellen jól játszott. Nagy tapasztalattal rendelkezik. Számára fontos, hogy az edzőtáborban jól felkészüljön.



Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top