Bundesliga

Pep: Nem tudtam, hogy Bernat ennyire jó

Pep Guardiola az Augsburg elleni idegenbeli meccs előtt tartott sajtókonferenciát.

A félév hátralévő időszakjáról: Még három mérkőzés áll előttünk a téli szünet előtt. Mindegyikre koncentrálni akarunk.

Az Augsburgról: Az Augsburg az elmúlt szezonban megmutatta, hogy milyen jó csapatuk van. Három mérkőzéssel az őszi szezon vége előtt a harmadik helyen állnak és a legutóbbi négy meccsüket megnyerték. Ez mindent elmond. Ez egy nagyon jó csapat, jó teszt lesz számunkra.

A tavalyi vereségről: Kikaptunk, ez megtörténhet. Akkor már német bajnokok voltunk. Holnap nem akarunk vereséget szenvedni.

A szombati keretről: Mindenki fitt.

Az Augsburgról, mint meglepetéscsapat: Jó hír, hogy az Augsburg ennyire elől áll. Nagyon stabilak. Markus Weinzierl szuper munkát végez, a játékukhoz szerzik a játékosokat is. Az ötletek fontosabbak a pénznél. Hogy a szezon végén is ennyire jól állnak-e majd, azt nem láthatom előre, de természetesen megtörténhet. Még azt sem tudom, a mi csapatunkkal mi fog történni.

Az Augsburgról, mint kellemetlen ellenfél: A játéktér kicsi, a stadion teli. Nagyon agresszívak, szenvedéllyel játszanak és gyors játékosaik vannak a kontralehetőségekhez. Ezenkívül ez egy derbi és nincs veszítenivalójuk sem. Augsburgban mindig nehéz. Ez a téli szünet előtti utolsó hét és győzni akarunk. Lehetőségünk van tartani az előnyt vagy akár tovább növelni.

A Bayern jelenlegi szezonjáról: A Bajnokok Ligája nagyon jó volt, eddig a Bundesliga is rendben van. Még javulhatunk. Berlinben például nem játszottunk jól.

Az ötletek fontosabbak, mint az egyéni képességek?: Nem, a játékosok fontosak. Ha egy játékos a Bundesligában játszik, minőséggel rendelkezik. Az Augsburgnak megvannak a kvalitásai.

A Bundesliga csapatok európai szerepléséről: Ez jelzi, milyen jó a Bundesliga. Ez jó a játékosok tapasztalának, a szurkolóknak. Minden csapatnak gratulálok.

Lewandowskiről: Nagyon elégedett vagyok vele. MInden mérkőzésen van három tiszta lehetősége. Eddig szuperül teljesít. Tudom, hogy középcsatár a pozíciója, de képes a szélen is játszani.

Weinzierlről, az Augsburg tréneréről: Nem ismerem őt, de idén ő az egyik legjobb edző. Az eredmények őt igazolják.

A BL sorsolásról: A legfontosabb, hogy fittek legyünk ha jönnek a nyolcaddöntők. Most még nincs értelme egy lehetséges ellenfélről beszélni. Nagy tiszteletem minden nyolcaddöntős csapatnak.

Martin Odegaardról: Ez egy nagyon jó kérdés Matthias Sammernek.

Markus Hörwick, a Bayern médiaigazgatója megerősítette, hogy a játékos részt vett a Bayern edzésén.

Schweinsteiger kondíciójáról: Jó állapotban láttam őt. Basti talán nem tud még 90 percet játszani, de nagyon jól teljesített.

Juan Bernat: Meglepődtem. Nem tudtam, hogy ő ennyire jó. Minden mérkőzésen játszik, mert Alaba sérült. Mindig nagyon nagyon jól játszik.

A meccs előtti különleges edzésről: Nem volt, mert eddig csak regenerálódtunk. A pihenés a legfontosabb. Ma már Augsburgba utazunk.

Pizarroról és Shaqiriről: Shaqiri ma már tudott tréningezni. Tulajdonképpen nem tervezek Claudio Pizarroval az elkövetkezendő hetekben. Neki a januári edzőtábornak kell az első számú  célnak lennie.



 

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top