Átigazolási hírek

Odegaard Münchenben járt

Európa legfelkapottabb tehetsége és édesapja tegnap este érkezett meg Osloba.

Martin Odegaard december 17-én tölti be a 16. életévét, ezt követően aláírhatja első profi szerződését. A norvég TV2 szerint ezen négy klub esélyei a legnagyobbak a játékos megszerzésére: Bayern München, Real Madrid, Ajax, Liverpool.

A Bayern München továbbra is jó pozíciót foglal el az norvég tehetségért vívott harcban.

Az említett televíziós csatorna tegnap este lencsevégre kapta, amint Odegaard és az édesapja Oslo repülőterén egy Münchenből érkező járatról leszállt. Egyikük sem akarta kommentálni, hogy az utazás összefüggésben lett volna az FC Bayernnel. A videót sajnos csak norvég IP címmel lehet megtekinteni.

A TV2 a klubok esélyeit is elemezte a várható játékidő, a képzés, a fejlődés, az edző és a kulturális különbségek szempontjait figyelembe véve.

Pep Guardiolával nagy hangsúlyt fektet a fiatal játékosokra, akik már nagyon korán megkapják a játéklehetőséget is. Példaképp Pierre Emile Hojbjerggel álltak elő, aki a Bayern legutóbbi két BL mérkőzését egyaránt végigjátszotta, de Gianluca Gaudino nevét is lehetne említeni, aki a szezon első Bundesliga meccsét a jelenlegi második helyezett Wolfsburg ellen végigjátszotta, valamint a szerdai CSZKA elleni mérkőzésen is játéklehetőséget kapott. Negatívumként értékelték, hogy a Bayernnél mindig nagy a nyomás és amennyiben a játék nem megy, a környezet is nyugtalanná válik.

A Real Madrid mellett szólhat, hogy garantált játéklehetőséget kapna a klub ificsapatában, a spanyol másodosztályban szereplő Castillában. Ezen kívül megnevezték az edzők, Ancelotti és Zidane nevét is. Negatívum, hogy a Real szinte soha nem alapoz az utánpótlásra és nagyok a kultúrális különbségek Norvégiához képest.

Az Ajaxot tehetséggyárként említik, ahol garantált játéklehetőségben és egy nagyon stabil környezetben lehetne része. A holland bajnokság gyengébb színvonala van negatívumként megnevezve.

A Liverpool esélyei a fejlődési lehetőség, valamint a játékos elismert Pool-függősége. Negatívum az angol klub bizonytalan időszakában lehetségesen történő személyi változások és a durva angol stílus, amely nem kedvezhet Odegaard finom technikájának.

 

A bayernszektor.hu az üggyel foglalkozó korábbi összefoglaló cikkjét ITT olvashatjátok, amelyben szerepel a mostani hír előzménye, miszerint a játékos tárgyalásra fog érkezni Münchenbe. A további fejleményekért kövessétek továbbra is az oldalt.

https://www.youtube.com/watch?v=IBwAU3Tlawo

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top