Bajnokok Ligája

Előzetes: Manchester City – Bayern München

A BL 5. fordulójában már biztos csoportelsőként utazott Angliába a Bayern.

07-Training_GET_241114.variant846x476

Győzelmi kényszerben lép pályára a Manchester City csapata. Amennyiben az angol bajnok nem képes legyőzni a Bundesliga címvédőjét, elszállnak az esélyeik a nyolcaddöntőbe való kvalifikáláshoz. Sokkal felszabadultabban léphet pályára Pep Guardiola együttese, a Bayern négy fordulót követően nem csak a továbbjutást, de a csoportelsőséget is kivívta a Bajnokok Ligája „halálcsoportjában”. A Bayern mestere a sajtótájékoztatón elárulta, minden egyes mérkőzés tökéletes a játékstílusuk fejlesztéséhez, a cél a győzelem. A motiváció egyértelmű: „Mi vagyunk a Bayern München, ez pedig a Bajnokok Ligája. Ez a presztízsről szól, a klub számára, és számomra is.”

„Jól és eredményesek akarunk játszani” – mondta el Rummenigge, de Arjen Robben is várja már a találkozót: „A Bajnokok Ligája mérkőzéseket élvezni kell.” Természetesen Manuel Neuer is örül a különleges mérkőzésnek. A tét a három pont begyűjtése mellett a győzelemért járó pénzösszeg, valamint az UEFA együtthatókban való további pontgyűjtés, mondta el a Bayern vezérigazgatója, Kalle Rummenigge. Thomas Müller is koncentráltan készül a mérkőzésre: „Az ilyen mérkőzéseket ki kell használnunk, hogy a következő szintre érjünk, ezért teljesen koncentráltan fogunk pályára lépni.” A müncheni odavágót az utolsó percben eldöntő Jerome Boateng egykori klubja otthonában lép pályára: „A Manchesternek feltétlenül nyernie kell, ezért kicsit szabadabban támadhatunk. Jó mérkőzést akarunk játszani és feltétlenül győzni akarunk.”

A Manchester City négy mérkőzésen mindösszesen két pontot gyűjtött, ezzel a csoport utolsó helyén áll. Manuel Pellegrini azonban ígéretet tett: „A csapatunk mindent megtesz a Bayern ellen, hogy a továbbjutás esélyeit megtartsa.” Martin Demichelis, a Bayern egykori, a City jelenlegi középső védője tudja mi vár csapatára: „Ismerem a német mentalitást, az FC Bayern azért jött ide, hogy győzzön.”

Közös múlt, statisztika:

Öt alkalommal találkozott egymással a két alakulat, ebből három Bayern, két Manchester City győzelem született. Angol földön két mérkőzést játszottak a csapatok, 1-1 City illetve Bayern győzelem a mérleg. 2011-ben hasonló volt a felállás: A Bayern biztos csoportelsőként, erősen tartalékosan lépett pályára Manchesterben, az angolok 2-0-ra megnyerték azt a mérkőzést. A tavalyi találkozás alkalmával viszont csúnya vereséget szenvedett Pellegrini gárdája: A Bayern 3-0-ra is vezetett, Negredo góljával csak szépíteni tudott az angol bajnok.

Hiányzók:

A lehető legerősebb csapattal utazott el a Bayern Manchesterbe, a hétvégén egy kisebb sérülést elszenvedő Jerome Boateng is készen áll pályára lépni. Csakúgy mint Bastian Schweinsteiger, aki idén először juthat játékpercekhez a Bajnokok Ligájában. Akik nem állnak rendelkezésre: Reina, Starke, Alaba, Lahm, Badstuber, Martínez, Thiago, Pizarro.

Pellegrini az egyaránt eltiltott Yaya Touréra és Fernandinhora sem számíthat, de Dzeko, Kolarov és Silva játéka is valószínűtlen.

Érdekességek:

A Bayern minden idők legnagyobb idegenbeli győzelmét aratta a Roma elleni 1:7 alkalmával.

Az idei idegenbeli mérleg a BL-ben: 2 mérkőzés, 2 győzelem, 8:1-es gólarány. A CSZKA együttesét 1-0-ra sikerült legyőzni.

A Bayern a legutóbbi öt angliai mérkőzéséből 4-et megnyert, 1-et döntetlenre játszott. Ebben benne van a Dortmund elleni 2013-as BL döntő is.

Összesített mérleg idegenben, az angol csapatok ellen: 5 győzelem, 8 döntetlen, 6 vereség.

Aguero a City legutóbbi 11 mérkőzésén 11 gólt szerzett.

A Bayern 18 mérkőzés óta veretlen, legutóbb a Dortmund elleni szuperkupa-döntőben szenvedtek vereséget augusztus 13-án.

A Bayern 329 perce nem kapott gólt.

Várható kezdőcsapatok a Bild szerint: 

A találkozót a cseh Pavel Kralovec irányítja majd, aki fújt már a Bayernnek egy angol klub elleni mérkőzést: Akkor a bajorok hazai pályán szenvedtek 2-0-ás vereséget az Arsenal csapatától, ettől függetlenül továbbjutottak a londoni gárdán a BL negyeddöntőjébe. Abban az évben a Bayern München lett a BL győztese.

Közvetítés: 20:00 Sport1 élő. Mérkőzés kezdete: 20:45

Záróedzés: 

To Top