Interjúk és nyilatkozatok

Ribéry: Továbbra is számolni kell velem

Franck Ribéry szavai a klubon belüli szerepéről, a jelenlegi állapotáról, Uliról, az Aranylabdáról és a válogatottról.

ribery

„Marco Reus egy jó játékos, de egy ideig még itt vagyok, még ha 32 éves is leszek. Mindent megnyertem ezzel a csapattal, de arról álmodom, hogy még több címet szerezzek. Tudom, hogy ebben még a klub segítségére lehetek. Jól érzem magam. Még mindig egy fontos játékos vagyok, továbbra is számolni kell velem.” – mondta Ribéry a Kickernek adott interjújában.

A gall kakas nemrégiben tért vissza térdsérüléséből és már az első mérkőzésein is túl van: „Most jól érzem magam, de még nem vagyok a topon. Szükségem van a kötésekre, minden nap erősítek és feladatokat csinálok. A fiziómmal másfél órát töltök el az edzés előtt és után, ha pedig végeztünk, egyedül megyek az edzőközpontba.”

„Részese vagyok ennek a csapatnak és természetesen örülök, hogy jól megy, hogy a csapat funkcionál. De ha mindenki 100 százalékos lesz, még jobbak leszünk. Egy szezonban minden játékosra szükség van. Lehet, hogy voltak klubon kívüli emberek, akik kérdőre vontak, de a klub, az edző vagy a szurkolók soha nem kételkedtek bennem.” 

A francia nem aggódik, hogy a Bayernnél könnyen elfelejtik az eddigi teljesítményét: „Itt egy különleges kultúra, egy különleges mentalitás van jelen. A vezetőség, a szurkolók, az edző, mindenki tudja, mit teljesítettem. De én is tudom, ők mit tettek értem. Egy olyan közösség van itt, amelyet nem lehet elfeledni. „

Franck egyik legközelebbi bizalmi partnere Uli Hoeneß volt a klubnál, akinél a börtönben is látogatást tett: „Fontos volt számomra, mert Hoeneß egy olyan ember, akit tisztelek. Rengeteget tett értem, ezt nem felejtem el. Fontos volt bemennem, hogy lássam őt és remélem hamarosan kijöhet. Megkérdezte mi a helyzet velem és a családommal. Azt is elmondta: Egyet ne feledj, az elmúlt években ezt a csapatot képviselted, egy fontos játékos vagy. Jó volt látni, mennyire örül, hogy láthat.”

A 31 éves játékos a 2013-as Aranylabda szavazásról, amelyen sokan az egyik legfőbb esélyesnek tartották: „Nagy csalódás volt. 2013-ban egy csodálatos évem volt, mindent megnyertem amit tudtam, ez volt a döntő a válogatott mérkőzéseken is. Ronaldo is jól játszott, de velem ellentétben nem szerzett címet. Évekkel ezelőtt ez volt a döntő faktor, most viszont nem játszott szerepet. Ezt nem értem, de sokan mások sem. A határidő meghosszabbíítása, a különböző funkcionáriusok véleménye nagyon szokatlan volt.”

Ribéry menedzsere az elmúlt hetekben nem zárta ki a játékos esetleges visszatérését: „Ő másképp látja a dolgokat, de számomra biztos: Számomra vége a nemzeti válogatottban.”

To Top