Bundesliga

Pep: Schweinsteiger fitt

Guardiola a Hoffenheim elleni hazai mérkőzés előtt tartott sajtótájékoztatót.

pephof

Manuel Neuer és Boateng jól edzettek, volt egy kis problémájuk. Müller tegnap nem, ma viszont szintén edzett.

Lahm operációja jól sikerült, remélem három hónapon belül visszatérhet. Természetesen nehéz ügy, számomra ő az FC Bayern legfontosabb játékosa, aki a kezdetektől fogva nagyon sokat segített nekem.

Az elmúlt szezonban 3-3-at játszottunk a Hoffenheim ellen Münchenben, 3-1-es vezetés után. A lehető leggyorsabban kell olvasnunk a játékukat, most az 5. helyen állnak a tabellán, eddig nagyon jól teljesítenek. Olyan szuper támadóik vannak mint Firmino és Volland.

Bastian fitt, a keretben lesz. Ez egy jó hír. Készen áll visszatérni, így egyel több játékosunk lesz a keretben. Nem tudom, hogy kezdőként lép-e pályára. Sok a sérültünk, főleg középen. Csak Alonso, Rode, Hojbjerg és Gaudino áll rendelkezésre Schweinsteiger mellett.

Rode egy vérprofi, mindig szuperül edz. Ő volt a Frankfurt kapitánya. Megértem, hogy mindenki, Pierre-Emile is 90 percet akar játszani, de én vagyok az aki dönt.

Hojbjerg esetleges távozásáról: Karácsonyig még nyolc mérkőzésünk van, ebből hat a Bundesligában. Hogy mi fog ezután történni, azt majd megbeszéljük. A tanácsom: Ha egy játékos nem akar itt maradni, egy másik csapathoz kell mennie. Ha egy fiatal játékos nem akar többet itt játszani, a klubbal kell beszélnie. Olyan játékosokat akarok, akik a Bayernben akarnak maradni. Minden egyes játékosnak a karrier a legfontosabb.

Ha minden támadó fitt, összesen heten állnak rendelkezésemre. Mindenkinek el kell fogadnia a döntésemet és azt, hogy miképp rotálok. Nálunk mindenki jó személyiség, jó ember, akik nagyon sokat segítenek nekem.

Csak két izomproblémás sérültünk van Pepe Reina és Pizarro személyében. A többi sérülést nem lehet kontrollálni, ilyen a futball, ez bármikor megtörténhet. Pótolnunk kell Lahmot, megoldást kell találnunk. Itt egy szuper keret lett kialakítva.

Nem lesz több átigazolás. Schweinsteiger, Lahm, Thiago és később Martínez is visszatér még a szezon folyamán.

To Top