Hivatalos

Hivatalos: Matthias Sammer hosszabbított

A Bayern sportigazgatója marad a jelenlegi pozíciójában, Uli Hoeneß pedig visszatér.

sammer

Szerda délelőtt látott napvilágot a hír, miszerint Karl Hopfner a Bayern München és a felügyelőbizottság elnöke 13 órakor sajtótájékoztatót rendez. Ekkor még csak sejteni lehetett, hogy Matthias Sammer szerződéshosszabbításáról vagy Uli Hoeneß visszatéréséről fog beszélni a bajorok egykori gazdasági igazgatója.

A Bild röviddel ezután megerősítette az elképzeléseket: A 2012 nyarán a Chrisian Nerlinger helyére érkező, a Bayernnél kiváló munkát végző egykori aranylabdás védő három évvel, 2018 nyaráig meghosszabbította a 2015 nyarán lejáró szerződését, ezt ahogy várni lehetett, Markus Hörwick kereken 13:00-kor a Bayern hivatalos twitter csatornáján valamint Karl Hopfner a sajtókonferencia alkalmával hivatalos formában is ismertette.

Rummenigge és Hopfner korábban – még nem hivatalosan – megerősítette, mindkét fél folytatni akarja a közös munkát, így csak idő kérdése volt a formális bejelentés.

„Köszönöm a felügyelőbizottság bizalmát, de a klub vezetőségével való jó, közös együttműködést is. Ígérem, hogy hasonló szenvedéllyel és intenzitással fogok tovább dolgozni, mint amivel eddig is betöltöttem ezt a feladatot. Nagy céljaink vannak a Bayern Münchennel. Segíteni akarok, hogy ezeket elérjük. Nagy megtiszteltetés továbbra is ezt a klubot szolgálni.” – mondta Sammer, akit a felügyelőbizottság egyhangúan marasztalt a Rekordbajnoknál.

A zseni megerősítette, Schweinsteiger visszatérésére már nem sokat kell várni, a Hoffenheim elleni pályára lépése lehetséges, ezt maga a játékos illetve a vezetőedző fogja eldönteni, de elmondta azt is, a rendkívül sok sérülés ellenére a csapat kerete továbbra is mély, így a játékosok iránti bizalom miatt nincsenek változásokkal kapcsolatos gondolataik. Sammer az utánpótlásképzésből is nagy szerepet kíván vállalni, ezt tartja az egyik legfontosabb feladatának, valamint azt, hogy tehermentesítse Pep Guardiolát, akivel nagy örömöt jelent a közös munka: „Ő egy őrült zseni”.

Karl Hopfner továbbá megerősítette, Uli Hoeneß 2015 januárjától ismét a Bayern alkalmazásában áll majd, elődje a klub utánpótlásrészlegében fog munkát vállalni.

Matthias Sammer már hónapokkal ezelőtt is kifejtette a Bayernnel kapcsolatos érzelmeit.

To Top