Átigazolási hírek

SB: A Bayern Embolot akarja

Odegaard ismét próbajátékon vett részt a Säbeneren.

embolo

A Sport Bild magazin szerdai kiadása szerint a Bayern télen kísérletet tehet a svájci nemzetiségű Breel Embolo megszerzésére. A Basel 17 éves csatártehetségére Claudio Pizarro sérülékenysége miatt lehet szükség. További érdeklődő a játékos iránt a Wolfsburg együttese.

Embolo a Basel idei 7 bajnokiján 3 gólt és 1 gólpasszt szerzett, míg az eddigi 4 Bajnokok Ligája mérkőzésén 1 góllal és 1 asszisztal járult hozzá a svájci csapat jelenlegi 2. helyezéséhez. A svájci kupában 3 találkozón 5 alkalommal volt eredményes.

A Bayern mellett szólhat, hogy a játékos ügynöke nem más, mint Erdan Shaqiri, Xherdan Shaqiri testvére és egyben ügynöke.

A német lap továbbá megemlíti, hogy a bajorok újra próbajátékra hívták az európai labdarúgás egyik legnagyobb tehetségét, Martin Odegaardot. Björn Anderson, a Bayern megfigyelője a lapnak elmondta: „Az FC Bayernnél jó kezekben érezte magát.”

Odegaard december 17-én tölti be a 16. életévét, január elsejétől aláírhatja első profi szerződését egy külföldi klubbal. Andersson szerint az idő megérett az átigazolásora: „Ronaldot, Iniestát és Rooneyt is láttam 16 évesen. Mindegyiküknek meg kellett tennie a lépést, hogy elérjenek oda, ahol most tartanak.”

To Top