Egyéb

Bild: Shaqiri télen mehet

A német lap szerint a klubon belül nem tartják elég intelligensnek a játékost Pep elképzeléseihez.

shaqi

„Ő egy nagy tehetség, az országában egy Isten.” – ezt mondta Pep Guardiola svájci középpályásáról, Xherdan Shaqiriről egy évvel ezelőtt, most azonban nem ilyen véleménnyel van a tehetségről, számolt be a Bild.

A német lap információi szerint Shaqiri a téli átigazolási szezonban távozhat, mert nem elég intelligens Guardiola számára. Shaqiri nyáron szívesen elhagyta volna a klubot, a Bayern viszont a Világbajnokság utáni személyi problémák és a sérüléshullám miatt elutasította a Liverpool 20 millió eurós ajánlatát. A klub vezetői illetve Pep most viszont nem gördít akadályt a játékos távozása elé, egy 20 milliós magaslatú ajánlat esetén távozhat a játékpercekért elégedetlenkedő Shaqiri.

A Bild információi szerint a Bayern azon a véleményen van, hogy Shaqiriból hiányzik az a játékintelligencia, amely Pep Guardiola magas taktikai elvárásaihoz szükséges. Továbbá 2012 óta, amióta 12,5 millió euróért a Bayernbe igazolt, nem fejlődött – írja a lap.

Korábbi hírek és Xherdan nyilatkozatok szerint a játékos ügynöke télen leül a Bayern vezetőségével tárgyalni a svájci jövőjéről. Az olasz Tuttosport szerint a Juventus egy lehetséges célállomást jelenthet Shaq számára.

To Top