Sérülés

Alabát operálni kell, több hétre kidőlt

Tovább gyűrűződik a Bayern sérüléshulláma.

David Alaba, a Bayern München mindenese az AS Roma elleni mérkőzés 80. percében megsérült. Az Ausztriában az év osztrák sportolójának nemrégiben megválasztott játékos jobb térdében részleges szalagszakadást és meniszkuszsérülést diagnosztizált Dr. Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrt, a Bayern csapatorvosa. Alabára a napokban, osztrák értesülések szerint pénteken, műtét vár, amelyet követően több hetes kihagyásra kényszerül. A világ egyik legkomplexebb játékosára a Kurier értesülése szerint maximum három hónapig tartó szünet vár.

„Ez nagyon elszomorító számomra, mert csapatnak és nekem is jól ment a játék. Az operáció után, amint az orvosok engedélyezik, elkezdem a rehabilitációt. Remélem, hogy az orvosi részleg segítségével hamarosan újra visszatérhetek a pályára.” – nyilatkozta a Roma elleni meccs egyik legjobbja.

Pep Guardiola: „Ez egy nagyon rossz hír. Egy topjátékost veszítettünk el, aki minden pozícióban tud játszani és mindig 100 százalékot nyújt. Kár érte.”

Alaba két és fél óráig tartózkodott a csapatdoki rendelőjében.

Franck Ribéry visszatérése után tehát két ember is rövid idő alatt kidőlt: Az idén nem sok játéklehetőséghez jutó Claudio Pizarro és az idény eddigi összes Bayern tétmérkőzésén végig a pályán lévő David Alaba csatlakozott az eddigi sérültekhez, akik a következők: Tom Starke, Pepe Reina, Javi Martínez, Holger Badstuber és Thiago Alcantara.

Bastian Schweinsteigernek szerencsére már nincsenek fájdalmai, neki csak a fizikai állapotán kell mit javítani.

To Top