Bajnokok Ligája

Pep: Még nem az elképzeléseim szerint játszunk

Az AS Roma elleni meccset megelőzően Guardiola, Robben és Benatia is az újságírók rendelkezésére állt.

Pep Guardiola: 

Az első meccset sajnos 7-1-re megnyertük. Ezt természetesen nem tudjuk újra megcsinálni. A Roma azért játszik, hogy győzzön, mi pedig tovább akarunk jutni. A játékstílusunkra kell koncentrálnunk.

Elemezzük, mit tehet az ellenfél, mik az erősségeik és a gyengeségeik. Ezt követően beszélhetünk az eredményről.

A rómaiak büszke játékosok, nagy szenvedéllyel fognak küzdeni a klubjukért. Büszkeség kérdése. Az odavágó eredményéből nem származik semmi előnyünk, ez egy új meccs, nem a kieséses szakasz. Nem akarják újra átélni, amit Rómában átéltek. A legjobbjukat fogják nyújtani, de ezt mi is tudjuk. Mint ahogy azt is, hogyan fogunk fellépni ez ellen.

Nagy előnyünkre válhat Robben pályára lépése. Felülvizsgálaton vett részt a dokinál.

A holnapi meccs nehezebb lesz, mint az odavágó. Ez egy új meccs. A nagy lehetőségre koncentrálunk, hogy továbbjussunk a következő fázisba. Utána tudunk a ligára koncentrálni.

A Romának egy nagyon jó és fiatal csapata van. Ha teret hagysz nekik, érvényesíteni tudják a játékukat.

Elégedett vagyok. Úgy gondolom jobban játszunk, mint az elmúlt szezonban. Jupp Heynckes kiemelkedő munkájának köszönhetően tavaly Bundesligát nyertünk. Nélküle nem lett volna lehetséges a szezon első szakaszában sikeresnek lennünk. Most sokkal inkább az elképzeléseim szerint játszunk, de még koránt sem úgy, ahogy akarom.

Bastian esetében nyugodtnak kell maradnunk, mert 3-4 hónapig sérült volt. Napról napra jobb állapotban van, de dincs rajta nyomás. Ha fitt, csakúgy mint mindig, egy fontos játékosa a klubnak.

Arjen nagyon agresszív. Nagyon elégedett vagyok vele, ő egy topjátékos. A cél az, hogy ne legyen sérült.

Katasztrofálisak vagyunk a szögleteket követő gólszerzési lehetőségekben. Ezt egyértelműen fejlesztenünk kell.

Franck Ribéry jelentette a Dortmund ellen a különbséget. Örülök, hogy a rendelkezésemre állhat. A kezdőtagságáról megfogjuk hozni a döntést.

A taktikában a legfontosabb, hogy ki játszik ki ellen. Nem mindegy, hogy Pjanic vagy Florenzi lesz a szélen. Minden eshetőségre berendezkedünk.

Nagyon elégedett vagyok Bernattal, ráadásul ő még csak 21 éves. Egy új országból, jött, más nyelvet beszél és új edzője van. 90 percen keresztül teljes gázzal játszik. Az ilyen játékosoknak nagyon örülök.

Arjen Robben:

A holnapi egy teljesen más mérkőzés lesz. Két hete kétség nélkül nehezebb meccset vártunk, de végül egy szuper este lett belőle. Hasonló eredmény viszont csak párévente egyszer fordul elő. A Romának szuper csapata van, ezért ismét nagyon jól felfogunk készülni a mérkőzésre.

A mérkőzés 0-0-ról kezdődik. A legjobb teljesítményünk szükséges, ha újra győzni akarunk. 100 százalékot kell kiadnunk magunkból, akkor egy újabb jó eredményt érhetünk el.

Jobban ismerjük az edzőt, mint az elmúlt évben, tudjuk mit akar. Jó lépéseket tettünk előre.

Boldog vagyok a teljesítményem miatt. Úgy tudok játszani, ahogyan akarok, de ez köszönhető a csapatnak is. Nagyon élvezem.

A csapat jobb a tavalyinál. Minden edzőnek megvan a saját filozófiája. Csak megismételni tudom: Nem kell már többet szoknunk egymást, már a specifikus részletekbe is belemehetünk.

Nagyon jól el vagyok itt látva egészségügyileg.

A Roma a játékstílusa miatt nem tipikus olasz csapat. Úgy gondolom normálisan, kisebb kiigazításokkal fognak játszani. Szeretik a kreatív focit és a labda birtoklását.

Ha a mérkőzés előtt meghallod a Bajnokok Ligája himnuszát, egyszerűen mindent ki akarsz adni magadból.

Csak egy célunk van: Csoportgyőztesnek lenni. Ha négy meccs után sikerülne, az szuper lenne. Nem várunk könnyű mérkőzést, főleg nem nagy gólkülönbséggel.

Mehdi Benatia:

A Bajnokok Ligájában vagyunk. A tény, hogy 7-1-re győztünk, nagyon felhergelheti az ellenfelet, ezért a játékosok egy új Romát akarnak megmutatni a közönségnek.

Az, hogy nem hullajtottunk eddig pontot, az egy pozitívum. Viszont továbbra is így kell folytatnunk.

A Bayernnek és a Romának is fiatal csapata van. Nemzetközi szinten viszont a Bayern a sikeresebb. Amit a Romának tudok mondani: Ez egy nagyszerű projekt és alapjában véve nincs ekkora különbség a két klub között, egy ilyen eredmény előfordulhat.

Készen állunk. A lehető leghamarabb be akarunk jutni a következő körbe.

Senki sem számított rá, hogy Rómában így fogunk támadni.

Nem volt egyszerű a Bayernbe igazolni. Keményen megdolgoztam érte.

Nem lehet egy embert kiemelni az ellenféltől, aki gólt szerezhet. Erre bármelyikük képes.

Pep Guardiola taktikailag egy fenomén.

To Top