Bajnokok Ligája

Alaba: Sikeréhesek vagyunk

David Alaba és Juan Bernat egy hétfői mini-sajtótájékoztatón vett részt

David Alaba…

A következő BL ellenfélről: Az AS Roma természetesen pontokkal akar távozni. Ez egy nagyon jó csapat, megvannak azon játékosaik, akik a mérkőzést egyedül is képesek eldönteni. Nem fognak félni, de biztosan tisztelnek minket. Ez részünkről is így van. Motiváltan fognak Münchenbe érkezni.

FC Bayern mint „FC Verhetetlen”: FC Verhetetlen? Kiről van szó? Az biztos, hogy nem egyszerű minket megverni, ha jó napot fogunk ki. Nem titok, hogy jó futballra vagyunk képesek. Nagyon nagy örömöt okoz, hogy egy ilyen csapattal lehetek a pályán. Nagy minőséget képviselünk, amit a mérkőzéseken is megmutatunk és amit újra és újra fell kell vonultatnunk a pályán. Minden mérkőzést megakarunk nyerni. Ilyen felfogással lépünk pályára. Minden edzésen észrevehető, hogy sikeresek akarunk lenni, hogy ambiciózusak és sikeréhesek vagyunk.

A csapaton belüli példaképe: Nem csak nekem, hanem az egész csapatnak és sok fiatal játékosnak Philipp Lahm egy példakép. Ő mindig egy nagyon nagyon magas szinten játszik. Xabi Alonsotól is nagyon sokat tudok ellesni. Sok csapatban játszott, mindig a legmagasabb szinten. Az olyan játékosok mint én, biztosan kérnek tőle tanácsot. Nagyon hálás vagyok az ilyen játékosoknak.

Juan Bernatról: Ő egy nagyon nagyon jó játékos, jó a bal lába és gyors is. A pályán nagyon pimasz tud lenni. Már jobban megismerhettem őt, örülünk hogy a mi csapatunkban van. Nagyon jól beilleszkedett, könnyeddé tesz minket. Civilben még egy kicsit csendes, de lassan feloldódik. A nyelvvel is jobban áll. Tudok nevetni vele.

Juan Bernat…

A BL meccs iránti elvárásokról: Teljesen más meccs lesz, mint az odavágó. Rómában minden tökéletes volt, most szoros mérkőzésre számítok. Ez egy különleges találkozó, mert kvalifikálhatjuk magunkat a következő körbe.

A Bayernről: Ha egy másik országba érkezel egy olyan csapathoz mint az FC Bayern, ahol neves és nagy játékosok vannak, természetesen valamennyire izgulsz az első hónapok alakulása miatt. Mindenki nagyon sokat segített, gyorsan mentek a dolgok. De tovább szeretnék fejlődni. Nagyon fiatal vagyok és törekszem arra, hogy minden területen javuljak. Valójában egy szélsőtámadó vagyok, aki védővé alakult át, de a védelmi szekcióban még képes vagyok a fejlődésre. Természetesen szívesen lőnék a közeljövőben egy gólt. A támadások automatizmusait még inkább a magamévá tettem.

A legnagyobb meglepetés: Egy ilyen csapatban ennyi klassz játékos teli alázattal és szerénységgel. Mindenki nagyon barátságos és segítőkész. Világbajnokokról, nagy sztárokról, a világ legjobb játékosainak sokaságáról beszélünk.

A félénkségéről: Igen, ez létezik. Mindig nyugodtabb és visszahúzódóbb voltam, az öltözőben is. Ha a pályán vagyok, elhagyom ezt az énemet.

A német nyelvről: Tanulom a németet, van egy külön tanárom. De nehéz számomra. Pár emberrel spanyolul, a többiekkel angolul tudok beszélni.

Az edzőjéről: Pep Guardiola ötlete, miszerint az ellenfélt a labdatartással dominálni és nem megvárni, hogy támadjanak, mindig is tetszett. Ezért vagyok Guardiola rajongója. Nagyon jól érzem magam és tudom, hogy bízik bennem. Ezt szeretném meghálálni.

To Top