Interjúk és nyilatkozatok

Arjen: Nem szabad hátradőlnünk

A bundesliga.de a szombat esti rangadó győztes találatának szerzőjével készített interjút.

bundesliga.de: Herr Robben, újra a mindent eldöntő gólt szerezte a Dortmund ellen. Mit jelent ez a találat?
Robben: Öt perccel a vége előtt gólt lőni természetesen egy szép érzés. De sokkal fontosabb volt számomra, hogy győzzünk. A büntetőnél meg voltam győződve, hogy összejön a dolog.

bundesliga.de: A mérkőzés után barátságosan beszélt Roman Weidenfellerrel. 
Robben: Ez hozzátartozik a futballhoz. Ha az ember egymás ellen játszik, mindegyik fél győzni akar, de a mérkőzés után ennek vége és az eredményen már nem lehet változtatni. Hozzátartozik, hogy a felek tiszteletet mutassanak egymás iránt.

bundesliga.de: Hogy értékeli a BVB jelenlegi helyzetét?
Robben: A Dortmund egy topcsapat. A pozíciójuk ellenére továbbra is egy szuper csapat, amely kétség nélkül fog újra felemelkedni. Ezért maradt ez, a tabellán való különbség ellenére, továbbra is egy topmérkőzés. Ez a meccs jó tapasztalattal bír számunkra a jövőben, ebből tudunk tanulni. A Dortmund a BL-ben is nagyon messzire eljuthat. A téli szünet után csak hasonló ellenfelekkel fogunk találkozni.

bundesliga.de: Most a Wolfsburg számít az legfőbb üldözőnek?
Robben: Úgy gondolom ez nem számít. A tabella helyett csak saját magunkra kell figyelnünk. A Dortmund elleni mérkőzést kritikusan kell megnézni, és a jövőben tanulni belőle. A tabella nem lényeges.

bundesliga.de: Mi a legfontosabb, amit ebből a mérkőzésből tanult?
Robben: Az első félidőben néha hiányzott az intenzitás a játékunkból. Ez nem történhet meg velünk, különben a Dortmund ellen nehézségeink adódhatnak. A második félidőben már jobbak voltunk. Habár valamennyire hiányzott az intenzitás, volt elég lehetőségünk a gólszerzésre.

bundesliga.de: Melyik volt az eddigi legnehezebb mérkőzés az idényben?
Robben: Volt pár nehéz meccsünk, főleg a Gladbach ellen. Az, hogy a BVB ellen hátrányból jöttünk vissza, az pozitív. Azoknak a játékosoknak is, akik a padról érkeznek, mert ők még nagyobb gázt tudnak adni számunkra.

bundesliga.de: Pep Guardiola a szezon előtt úgy gondolta, hogy a csapatnak télig problémái adódhatnak. Ha ez a probléma most is fennáll, kikövetkeztethetjük, hogy a Bayern verhetetlen?
Robben: Nem, nem verhetetlen. Két héten belül teljesen másképp is alakulhatnak a dolgok, időközben egy kicsit megismertem a futballt. Mindig meg kell próbálnunk javítani a dolgokon és nem szabad hátradőlnünk. Nem szabad azt gondolnunk, hogy egyszerűen végigmenetelünk és megnyerjük a bajnokságot. Nem, ez nem így megy. A Bundesligában minden csapat a pontjaiért küzd.

bundesliga.de: Hány százalékon látja most a Bayernt?
Robben: Ezt nehéz megmondani. Mindig lehet feljebb lépni. De nyugodtan elmondható, hogy nagyon jó futballt játszunk. Nem kell elbújnunk. Rómában 7:1-re nyertünk, most pedig a Dortmundot is legyőztük. Jó úton haladunk, de nem szabad azt gondolnunk, hogy minden magától megy.

To Top