Bundesliga

Pep: Támadni akarunk

Pep Guardiola a Dortmund elleni mérkőzés előtt tartott sajtótájékoztatót.

bvb

A Dortmundról: Jó reggelt! Ez nem egy döntő, három pont a tét. Ennek ellenére tudom, hogy nagy a rivalizálás a BVB-vel. A BVB természetesen egy nagy ellenfél, ellenük mindig nehéz. Ebben a szituációban még nehezebb. De még csak október van – és csak három pont a tét.

Arjen Robbenről: Még nem tudom, hogy játszik-e, még van egy edzésünk. Egyértelműen jobban van, de még nincs 100%-on. Elemezni fogjuk a helyzetet.

A Dortmund formájáról: Soha nem tudsz mindig győzni és mindig kikapni. A futball olyan mint az élet, néha jó, néha nem annyira. Mindig meg kell próbálni győzni. A Dortmundot elemzem és nem a jelenlegi helyzetüket amelyben vannak és ahol a tabellán helyet foglalnak. A legjobb teljesítményüket fogják előhívni. A játékosaink is tudatában vannak ennek.

Ha edzőként sorozatban négyszer kapsz ki: Egy hosszú karrier során bármikor megtörténhet. Biztos vagyok benne, hogy velem is megtörténik valamikor.

A felkészülésről: A célom az, hogy ne azon gondolkozzak, hogy győzünk-e vagy kikapunk. Nem gondolkozom azon, mi lesz az ellenfelünkkel ha győzünk vagy kikapunk. Csak a holnapi mérkőzésre koncentrálok. Egy nagyon erős ellenfél vár ránk, akik nagyon gyorsan kontráznak. Megpróbálunk úgy játszani, ahogy a szezon eddigi szakaszában tettük. A következő mérkőzés mindig a legfontosabb.

A holnapi egy teljesen más mérkőzés lesz. Természetesen különleges számomra, mert az ellenfél nagyon nagyon jó. Legutóbb egy sima 0:3-ra kaptunk ki tőlük. A kupadöntő nagyon fontos volt, mert egy cím volt a tét, de a Szuperkupa döntők is fontosak voltak. Azokon kikaptunk. Soha nem tudsz mindig győzni és mindig kikapni.

A két klub rivalizálásáról: Sajnálom, engem nem érdekel a rivalizálás, számomra csak a futball, a játékstílus a legfontosabb. Mindig csak a futball. Sajnálom. Elemzem az ellenfél erősségeit és gyengeségeit, ezért vagyok én az edző. De természetesen tudom, milyen fontos a BVB elleni mérkőzés a szurkolóink számára.

A játékstílusról: A BVB egy hihetetlen csapat tele topjátékossal. A játékstílusunk ellentétes a Dortmundéval, de természetesen nem fogunk változtatni. Támadni akarunk, ez az én játékstílusom.

A Bayern játékstílusa sokkal jobb, mint az elmúlt szezonban, de még jobb lesz. A passzaink nem csak a labdabirtoklásból, hanem ötletességből is erednek. Tavaly a győzelmek ellenére mindig sokkal lassabbak voltunk.  A labdajáratásunk gyorsabb lett, ezért kapunk kevesebb gólt is.

Götzéről: Természetesen még jobbak lehetünk és azok is leszünk. Még több időre van szükségünk. Például nagyon elégedett vagyok Mario Götzével. Ő egy nagyon professzionális labdarúgó. Azért vagyok itt, hogy támogassam őt.

A legnagyobb ellenfelekről: Ezt csak márciusban tudom megmondani. Most októberben még a BVB is egy konkurens ellenfél, még nem számít az előny. De természetesen nem szabad elfeledkeznünk a Leverkusenről, a Gladbachról, a Wolfsburgról és a Hoffenheimről sem. Ma a BVB az elsőszámú ellenfél.

A holnapi meccs negyedik játékvezetőjéről, Markus Schmidtről: Részemről nem lesz probléma. Ő nem Bibiana.

Philipp Lahmról: Az ő döntése volt visszavonulnia a válogatottságtól. Úgy gondolom, hogy az elmúlt években a csapatában és a nemzeti válogatottban is mindig nagyon motivált volt. Megpróbálta mindig a legmagasabb szintet tartani. Szerintem a felesége nagyon elégedett a döntésével.

Marco Reusról: Kérem a következő kérdést!

A Dortmund érdekes játékosairól: Csak a mérkőzésre koncentrálunk.

A BVB veszélyes játékosairól: Számunkra a labdavesztések a legveszélyesebbek. Ha elveszítjük a labdát, veszélyes lesz számunkra. Ha gyorsan kapcsolni tudnak, az ő mérkőzésük lesz. Ezért akarjuk megtartani a labdát.

To Top