Német Kupa

Előzetes: Hamburger SV – FC Bayern

Folytatódnak a német kupa küzdelmei.

hsvfcb

A DFB-kupa második fordulójában ismerős párharc vár a Bayern Münchenre. Csakúgy mint a bajnokság 4. fordulójában, ezúttal is Hamburgba kell utaznia Pep Guardiola tanítványainak – annak a találkozónak egy meglepő gólnélküli döntetlen lett a végeredménye.

A két klub kupameccsei mindig nagy tradíciókat hordoztak magukban, ez lesz a HSV és az FCB 12. egymás elleni találkozója. Az eddigi 11 mérkőzésen természetesen a Bayern fölényét jegyezhetjük fel: 7 győzelem, 1 döntetlen és 2 vereség áll a mérleg nyelvén 25:7-es gólkülönbséggel a bajorok számára. A soron következő lesz mindösszesen a második meccs, amelyet a két klub részvételével a második fordulóban rendeznek: 1976-ban – az első alkalommal – 5:1-es Bayern siker született, egyébként mindig legalább a nyolcaddöntőben sorsolták össze a csapatokat. A Bayern a legutóbbi három HSV elleni kupameccsén még gólt sem kapott az ellenfél támadóitól.

A tavalyi kupaküzdelmek során is megmérkőztek egymással a csapatok, a szintén az Imtech arénában lejátszott februári meccsen 5-0-ás Bayern siker született Mandzukic három, Robben és Dante egy-egy góljainak köszönhetően.

Kiváló sorozatot van lehetősége kiépíteni a Bayernnek egy győzelem esetén: A déliek a legutóbbi 13 DFB-kupameccsüket megnyerték, ebben természetesen szerepel a 2013-as Stuttgart, és a 2014-es Dortmund elleni finálébeli győzelem is. A klubrekordot sorozatbeli 17 megnyert mérkőzés jelenti.

„Nagy kihívás vár ránk, ez olyan mint egy döntő. A kupa mindig veszélyes a nagycsapatok számára, bármi megtörténhet. ” – nyilatkozta Pep Guardiola a tegnapi sajtótájékoztatón, de elmondta azt is, hogy az elmúlt idők legfontosabb mérkőzése elé nézünk, ahol egyszerűen nem szabad kikapni.

Sérültek:  

A Bayern München részéről Arjen Robben újra fitt, ennek ellenére nem utazott el a csapattal a mérkőzés helyszínére, de Mehdi Benatia sem játszhat egy tavalyi, olaszi kupában begyűjtött piros lap miatt. További hiányzók: Schweinsteiger, Thiago, Martínez, Badstuber, Reina, Starke. A Hamburg részéről Adler, Diekmeier, Rajkovic és Beister sem léphet pályára, de korábbi hírek szerint Behrami szereplése is kérdéses.

Érdekességek: 

  • Thomas Müller a legutóbbi 7 kupameccsén mindig betalált, ezeken a találkozókon összesen 10 gólt és 3 gólpasszt jegyez. Müller az örökös góllövőlistán 19 találattal a 39. pozícióban áll, az élen névrokona Gerd Müller található 79 góllal.
  • Az aktív játékosok közül Claudio Pizarro rendelkezik a legtöbb góllal és a legtöbb pályára lépéssel a német kupában, a perui 28 alkalommal talált be, amellyel az örökös listán a 9. pozícióban szerepel. 48 Pályára lépésével megelőzi Bastian Schweinsteigert (47) és Philipp Lahmot is (45).
  • Pep Guardiola eddigi 7 kupamérkőzéséből 7 győzelmet aratott.

Várható kezdőcsapatok a Kicker szerint: 

HSV:  Drobny – Götz, Djourou, Westermann, Ostrzolek – Behrami, Arslan – P. Müller, Holtby, Jansen – Lasogga

FCB:  Neuer – J. Boateng, Dante, Alaba – Rafinha, Lahm, Xabi Alonso, Juan Bernat – T. Müller, Ribery – Lewandowski

A mérkőzést a 37 éves Marco Fritz irányítja és a Sport1 közvetíti majd 20:30-as kezdéssel. A március elejére kiírt nyolcaddöntő párosításait a találkozót követően, körülbelül 23:45-kor sorsolják az ARD csatornán.

A mérkőzésről a fórumban is van lehetőségetek diskurálni.

To Top