Átigazolási hírek

A Dortmund nem tárgyal Reusszal

A BVB sportszakmai okok miatt egyelőre szünetelteti a Reusszal való szerződéshosszabbítási tárgyalásokat.

ajsz

„A jelenlegi helyzet mindenkitől a maximális koncentrációt és a legmagasabb prioritást kívánja meg, hogy a lehető leggyorsabban kitörjünk a jelenlegi helyzetből. Minden más természetesen másodlagos.” – nyilatkozta Michael Zorc, a BVB sportigazgatója a Sport Bild aktuális számában hozzátéve azt is: „A szándékunk, hogy Marco Reusszal tovább folytassuk, nem változott.”

A 25 éves német válogatott elsődleges kérője a Bayern München lehet, Karl-Heinz Rummenigge már korábban is elmondta, a klubon belül tárgyalni fognak Reus ügyéről. A bajorok vezérigazgatója most is nyilatkozott a témáról: „Münchenben is tudjuk, hogy Reus nagy kvalitásokkal rendelkezik, ráadásul ismerjük a kivásárlási záradékát. Egy fiatal, német válogatott játékos ilyen kvalitásokkal érdekes lehet számunkra, de most nem akarok Dortmundban nyugtalanságot okozni.”

Jan-Christian Dreesen a Bayern gazdasági igazgatója arra a kérdésre, hogy a Bayernnek 25 millió euróért meg kell-e szereznie Marco Reust, az alábbit válaszolta: „Ismert, hogy magasabb kivásárlási záradékkal is zártunk már le átigazolást. Jelenleg még nem foglalkozunk ezzel a témával.”

Rummenigge azt is megerősítette, hogy a hétvégi Bayern-Dortmund rangadó előtt a Borussia vezetői közölték, hogy nem kívánnak egy korábban szokásos, közös ebéden részt venni velük. „A BVB-vel való kapcsolat természetesen nem jó.”

Korábban Kalle hozta nyilvánosságra, hogy Marco Reus 25 millió eurós kivásárlási záradéka a nyáron lép érvénybe. A BVB azóta új, záradék nélkül szerződőssel bombázza a támadót, egyelőre sikertelenül.

To Top