Egyéb

Mandzukic kritika Guardiola felé

A horvát játékos a Sportske Novosti lapnak adott interjújában kritizálta a Bayern mesterét.

Mario Mandzukic, a Bayern München nyáron távozó csatára a horvát Sportske Novosti lapnak adott interjújában elmondja a véleményét a 2013 nyarán érkező Pep Guardioláról: „Csalódtam ebben az emberben. Guardiola nem volt túl fair velem. A legjobbamat adtam a csapatért és a Bayernért, nem érdemeltem ilyen bánásmódot.”

„Guardiola döntése volt nem behívni a májusi DFB-kupa döntőbe. Ezenkívül nem akarta, hogy megnyerjem a gólkirályi címet, ezért nem játszatott már az idény végén. Ez a cím nem fontos számomra, de jelzi mennyire tiszteletlen volt velem szemben és mennyire meg akart tőlem szabadulni.”

„Az első hónapokban miután a Bayernbe érkezett, észrevettem mennyire megváltoztak a dolgok. Keményen dolgoztam azon, hogy alkalmazkodjak az újdonságokhoz, de ahhoz hogy ez valamennyire teljesüljön, mindkét félnek jó szándékot kell mutatnia. Sokkal többre tartottam volna őt, ha odajön hozzám és azt mondja: Figyelj Mario, nem passzolsz a játékstílusomba, másik csatárra van szükségem.”

„Sok kedves embert hiányolok, akikkel Münchenben találkoztam. Egy közülük természetesen Jupp Heynckes. Ő egy nagyszerű edző és egy kiváló személyiség. Véleményem szerint Juppnál kétszer annyira jó volt minden.”

 

To Top