Német Kupa

Guardiola: Büszke vagyok a csapatomra

Pep Guardiola a HSV elleni idegenbeli kupameccs előtt tartott sajtótájékoztatót.

pephsv

Az Aranylabdáról: A Bayernes aranylabda jelöltek nagyon büszkék lehetnek magukra, jól teljesítettek, mindenekelőtt a nemzeti válogatottjukban. Büszkék vagyunk rájuk. Ha a játékosok egy csapattal nagy címet nyernek és sikeresek, jó esélyük van az Aranylabdára. Nagyon elégedett és büszke vagyok, hogy hat Bayern játékos van ott a kiválasztottak között.

Év edzője díj jelölésről: Ez a kitüntetés a játékosoké. Az edzőknek ott van a sajtótájékoztató. A játékosok megsegítése a mi munkánk.

A német kupáról: A Kupa itt teljesen más, mint Spanyolországban, itt csak egy mérkőzést játszanak. Minden megtörténhet.

Az ellenfélről: Az ellenfél agresszívan játszik, ezt a bajnokságban már láthattuk. Jó edzővel rendelkeznek, ha nem győzünk kiesünk. Lasogga egy nagyon jó csatár, labdával és anélkül is veszélyes. Oda kell figyelnünk rá.

A meccsről: A Hamburg elleni kupameccs egy döntő. Ez a meccs az elmúlt idők legfontosabb mérkőzése lesz. A bajnokságban és a BL-ben ki lehet kapni, de a kupában nem. Ebben a sorozatban minden csapatnak nehéz – nem csak a Bayern Münchennek.

A bajnokságról: Nem leszünk januárban bajnokok. Minden az utolsó 5-7 mérkőzésen dől el.

Sérültekről: Sok sérültünk van a középpályán. Kemény szezon lesz, de jók vagyunk. Természetesen rendelkezésemre áll Rode és Hojbjerg is, de ők még nagyon fiatalok.

Robbenről: Már velünk edzett, meglátjuk hogy pályára lép-e. Azokra a játékosokra kell koncentrálnom, akik rendelkezésre állnak. Remélem, hogy ő is játszani tud. Ő egy topjátékos, természetesen fontos számunkra.

Neuerről: Manuel Neuer lenyűgöző, nagyon jól játszott az elmúlt hetekben. Ő kivételes. Nem könnyű számára, ha egy mérkőzésen kevés a tennivalója, majd hirtelen reagálnia kell. Szuper ebben.

Lewandowskiról: Rómában és Gladbachban a legjobb meccseit játszotta nálunk. Nagyon elégedett vagyok vele. Természetesen a csatárok mindig gólt akarnak szerezni, maguk és a csapatuk számára. De ő sokkal többre képes. Segítségünkre van a nyomásgyakorlásban. Mindenben képes még fejlődni.

Götzéről: Az elmúlt szezonban sokáig sérült volt. A játéka egyre jobb lesz. Szeretem, ahogy szűk területen mozog és ahogy használja a fejét. Ő még fiatal, de természetesen még töbet akarok elérni vele.

A továbbjutásról: Az emberek természetesen azt mondják, hogy nyernünk kell. A holnapi csak egy egyszeri meccs lesz. Ha egy csapatot elemzek, nem a tabellát veszem alapul, hanem a csapat játékstílusát. A HSV jobb, mint amit a tabella tükröz. A meccs 0-0-ról kezdődik és biztosan egy nehéz találkozó lesz. A Hamburg lehetetlen, hogy egy kiesőjelölt legyen. Szívvel játszanak, futnak és küzdenek.

Németország vagy Spanyolország: A Bundesliga kiemelkedő. Kevesebb csapat és mérkőzés van, így a hangsúly a minőségen és nem a mennyiségen alapszik. Az én szemszögemből jobb mint a spanyol bajnokság.

Heinz Müllerről: Heinz Müller sokáig sérült volt. Meglátjuk, hogy alakul az elkövetkezendő hetekben. Nagy tapasztalata van a Bundesligában, ő egy jó kapus. Köszönöm neki a lehetőséget. Nem egyszerű ilyen hamar egy hálóőrt találni.

Schweinsteigerről: Úgy gondolom a végéhez érkezett Bastian Schweinsteiger gyógyulási folyamata, hamarosan újra a segítségünkre lesz. Az edzésgyakorlatokról a dokik döntenek.

Boatengről: Az én döntésem volt Jerome Boatenget hétvégén pihentetni. Az elmúlt időben sokat játszott. Valószínűleg ő a világ legjobb belsővédője.

Benatiáról: Benatia az olasz kupában kapott piros lap miatt nem játszhat a holnapi mérkőzésen.

To Top