Bundesliga

Gólnélküli döntetlen a Borussia Parkban

A forduló rangadóján nem bírt egymással a Bayern München és Mönchengladbach csapata.

A kilencedik forduló vasárnapi zárómérkőzésén az FC Bayern második 0-0-ás eredményét játszotta a Bundesliga idei szezonjában. A bajorok ezzel továbbra is veretelenül, 21 rúgott és 2 bekapott góllal, négy pont előnnyel vezetik a bajnokságot a ‘Gladbach csapatát megelőzve.

Arjen Robben nélkül utazott a Bayern a mérkőzés helyszínére, a holland egy kisebb izomprobléma miatt hagyta ki a találkozót. Az ő helyére Rafinha került a kezdőcsapatba, valamint a legutóbbi 7:1-es AS Roma ellen aratott sikerhez képest további egy változás történt a kezdőben: Jerome Boateng pihenőt kapott, helyette az egykori ‘Gladbach játékos Dante került be Guardiola csapatába.

Mérkőzés:

A Bayern München a mérkőzés első félidejét egyértelműen az uralma alá vette, a Mönchengladbach mezőnyben nem sokat szagolt hozzá a találkozó elejéhez – ennek ellenére a bajorok nem sok nagy lehetőséget tudtak kidolgozni. David Alaba balfelső sarokba helyezett lövését Sommer tornázta a kapufára a mérkőzés 10. percében. A játék leginkább a mezőnyben folyt, a Bayern pedig dominált és a kapuja elé szegezte a hazai csapatot. Ennek megfelelően Lucien Favre csapata szélvészgyors kontrákkal operált és veszélyeztetett: Hahn 34. percben való megindulására Kruse érkezett középen, majd a Bayern védőit lehagyva irányította a labdát Neuer kapuja felé. Erőt és irányt adni már nem maradt ereje a német támadónak, így a Bayern kapusa gond nélkül hárított. A 41. percig kellett várni a következő komoly Bayern lehetőségre: Lewandowski tört a kapu felé, majd megpattant lövése centiméterekkel haladt el a jobboldal kapufa mellett.

A második játékrészben nem sokat változott a játék képe, a Bayern a labdát tartva próbált meg lehetőségeket kidolgozni, a Borussia pedig kontrákból veszélyeztetett – több és veszélyesebb alkalmat is sikerült kidolgozniuk: Az 51. percben Hahn indult meg a Bayern védői között majd 14 méterről tüzelt a lövést bravúrosan hárító Neuer kapujára. A fehérmezesek az idő teltével egyre inkább felbátorodtak, a vendégek pedig nem uralták már annyira a mezőnyt, mint az első félidőben. Manuel Neuer további bravúrjainak köszönhetően maradt 0-0 a mérkőzés állása, az 58., a 67., és a 78. percben is őrízte hosszú ideje tartó góltalanságát a Bundesligában. A Bayern részéről Lewandowski, Götze és Bernat volt, akik lövéssel próbálkoztak, de egyik sem volt olyan kaliberű, hogy igazi veszélyt okozzon Sommer kapujára. A csereként beállt Ribéry, Pizarro, Shaqiri hármas sem tudott érdemben változtatni a játék képén, így a pontosztozkodás igazságos eredménynek számít.

Neuer védései

Mérkőzést követő nyilatkozatok:

Pep Guardiola: Nagyon, nagyon büszke vagyok a csapatomra és a játékstílusunkra. Nagyon kontrollállva játszottunk és az első félidőben nem engedtünk kontrákat az ellenfélnek. A második játékrészben természetesen egy kicsit fáradtak voltunk. Győzni akartunk, de egy kicsit elveszítettük a szervezettségünket és több kontrát engedélyeztünk. Nagyon elégedett vagyok a teljesítményünkkel és az egy ponttal.

Philipp Lahm: Számunkra ez egy jó eredmény. Nem volt túl sok tiszta helyzetünk, de a meccset kontroll alatt tartottuk. Győzni akartunk, ez a végén is látható volt. Négy pont az előnyünk az élen – minden rendben van.

Thomas Müller: Természetesen a Gladbachnak volt 2-3 kontrája ahogy az várható volt. Ez egy nagyon jól megszervezett csapat, amely gyorsan képes váltani. Nem tudod 100 százalékban megakadályozni minden támadásbefejezésüket.

Manuel Neuer: Az első játékrészben a mi kezünkben volt az irányítás, de nem tudtunk tiszta lehetőséget kijátszani. Ennek eredményeképp 0-0 lett a vége.

Lucien Favre: Elégedett vagyok. Intelligensen védekeztünk és keveset szabálytalankodtunk. A Bayern nagy nyomást gyakorolt, nagyon veszélyesek, mindig van egy megoldás a tarsolyukban. Tudtuk, hogy a kontráknál nagy lehetőségeink lesznek. A második félidőben szerezhettünk volna egy gólt, de a Bayern is nagyon veszélyesen játszott.

Érdekességek, statisztikák:

  • Max Kruse 34. percben leadott lövése volt 130 perc után az első kísérlet Neuer kapujára.
  • A Bayern 7 mérkőzés óta nem kapott gólt a Bundesligában, ez legutóbb 2011-ben fordult elő.
  • Neuer 663 perce nem kapott gólt a Ligában.
  • A Bundesliga mezőnyének fele, azaz 9 csapat nem talált be a hétvégén. Ez legutóbb öt évvel ezelőtt fordult elő.
  • Claudio Pizarro a hosszabbításban az 1000. lövését eresztette meg Bundesliga pályafutása során.
  • A Mönchengladbach két és fél évvel ezelőtt, az Augsburg ellen játszott utoljára hazai pályán 0-0-ás döntetlent.
  • A tavalyi szezon első félévében összesen kétszer veszített pontot a Bayern, idén ma harmadik alkalommal (mindig döntetlen).
  • Manuel Neuer védéseire öt alkalommal volt szükség, többször mint a szezon eddigi bármelyik Bayern meccsén.
  • A Bayern mind a 8 mérkőzését megnyerte, amelyen Robben szerepelt. A többi 5 találkozóból 1 győzelemmel, 3 döntetlennel és 1 vereséggel zárult. Ezeken a meccseken a gólkülönbség nulla.

eredmenyek.com statisztika

A Bild osztályzatai:

Neuer 1 – Alaba 3, Dante 4, Benatia 3, Rafinha 3 – Lahm 3, Alonso 3 – Bernat 4, Götze 3, Müller 4 – Lewandowski 4

BORUSSIA MÖNCHENGLADBACH 0:0 FC BAYERN MÜNCHEN
Borussia M’Gladbach: Sommer – Korb, Stranzl, Dominguez, Wendt – Kramer, Xhaka, Herrmann (81. Traoré), Hahn (81. Johnson) – Raffael (90. Hazard), Kruse
Cserék: Heimeroth, Brouwers, Hrgota, Nordtveit
FC Bayern: Neuer – Rafinha (66. Ribéry), Benatia, Dante, Bernat – Lahm, Alonso, Alaba – Müller (74. Pizarro), Lewandowski, Götze (84. Shaqiri)
Cserék: Zingerle, Boateng, Rode, Hojbjerg
Játékvezető: Felix Zwayer (Berlin)
Nézők: 54.010 (teltház)
Sárga lapok: Wendt / Götze, Dante, Benatia

A mérkőzés összefoglalója:

To Top