Interjúk és nyilatkozatok

Robben: Életem formája? Abszolút

A Bayern klasszisa a Bundesliga.de-nek adott interjút, de jövőjéről a Telegraphnak is nyilatkozott.

orjen

bundesliga.de: Arjen Robben, mondhatni, hogy jelenleg élete formájában van?
Arjen Robben: Abszolút. Nagyon jól és erősnek érzem magam. Minden mérkőzés félelmetesen sok örömet okoz. Már két éve nem küzdöttem súlyos sérüléssel és ezt élvezem. Most megpróbálom ezt a szintet tartani és minden nap élvezni a labdarúgást. Ez nagyon fontos.

bundesliga.de: Hogy értékeli a helyzetüket a Bundesligában?
Robben: Az első hellyel és a négy pont előnnyel jól állunk a bajnokságban. Kényszerben vagyunk. A legutóbbi két mérkőzésen nagyon erősek voltunk, ezt a győzelmi szériát akarjuk folytatni.

bundesliga.de: A második ellen játszanak.
Robben: Örülök ennek a párharcnak, már izgatott vagyok. A Borussia Mönchengladbach eddig egy erős félévet játszik. Távolról nézve azért áll ez a csapat ennyire jó pozícióban, mert egy nagyon jó edzővel rendelkeznek. A keretük erős és kiegyensúlyozott és a Borussiának elől megvannak azon támadói, akik jelenleg a döntésért felelősek. Ez egy stabil és jól szervezett csapat, ébernek kell lennünk. Érdekes mérkőzés lesz.

bundesliga.de: Ha a Bayern a Borussia-Parkban győzni tud, beszélhetünk a bajnokság korai eldőléséről?
Robben: Nem, ez még túl korai, még hosszú út áll előttünk. Csak saját magunkra kell figyelnünk és koncentráltnak kell maradnunk. Mindig magunkon kell dolgoznunk és nem szabad alábbhagynunk. Veszélyes lenne. Az elmúlt szezonban nagyon korán bajnokok lettünk és ezután keményen lejjebb adtunk. Ez nem történhet meg újra.

bundesliga.de: Hogy értékeli a Roma elleni 7:1-es győzelmet a Bajnokok Ligájában?
Robben: Mindannyiunk számára egy nagyszerű este volt. Ezek azok a meccsek, ami miatt játékos az ember. Meglepő volt az eredmény. A Rómától, amely jelenleg az olasz bajnokságban egy nagy szerepet játszik, azt vártuk hogy jobban tartja magát. Taktikailag az edző tökéletesen felkészített bennünket. Minden összejött. Ily módon a Romának egyáltalán nem volt válasza. Hihetetlenül nagy örömmel játszottunk.

bundesliga.de: Ez a mérkőzés összehasonlítható a német válogatott Brazília ellen aratott 7-1-es győzelmével?
Robben: Nehéz összehasonlítani, mert teljesen más csapatokról és egy más sorozatról van szó. A hasonlóság a nézők között keresendő, habár a brazilok még a rómaiaknál is meglepődöttebbek voltak, hogy a csapatukat a saját stadionjukban ennyire dominálják. Ha valaki 35 percet követően 0:5-re áll, az biztosan nagy sokkot jelent.

bundesliga.de: A Stadio Olimpicoban lejátszott első félidőt a legjobbnak tartja, mióta 2009 augusztusa óta a Bayernnel áll szerződésben?
Robben: Mindenképpen az egyik legjobb félidő. Az elmúlt szezon csoportkörében a 3:1-es City elleni győzelem során világklasszis teljesítményt nyújtottunk. De a 12/13-as szezonban is két hihetetlen partink volt az FC Barcelona elleni elődöntőben. A sorozat ilyen késői szakaszában még több jelentősége van a mérkőzéseknek, mint a csoportkörben, mert a nyomás egyértelműen nagyobb. Mindegyik mérkőzés hihetetlen volt.

Arjen Robben a Telegraphnak elmondta:

A családom boldog, már 5 éve vagyunk itt és pontosan ez az a hely, ahol lenni akarok. 30 éves vagyok, már nem akarok új ligában szerepelni. 100%-ig biztos vagyok, hogy még sokáig itt maradok. Ez a Bayern a legjobb csapat, amelyben valaha is játszottam.

To Top