Bundesliga

Előzetes: FC Bayern – Werder Bremen

A bajorok 4 pont előnnyel várják a folytatást.

bayernwerder

A válogatott mérkőzéseket követően ismét folytatódnak Európa bajnokságai, a legjobb támadósorral rendelkező Bayern München a Bundesliga 8. fordulójában a liga leggyengébb védelmével rendelkező, eddig még nyeretlen Werder Bremen együttesét látja vendégül.

A következő három hét újra az angol hetek jegyében fog eltelni, a bajorok 22 nap alatt 7 találkozón vesznek részt – többek között olyan ellenfelekkel szemben, mint az AS Roma, a Borussia Dortmund vagy a Mönchengladbach. Pep Guardiola a pénteki sajtótájékoztatón kiemelte, egy nagyon fontos hónap elé nézünk, ezért nagyon fontos lenne a Bremen elleni jó nyitány.

A két klub közös múltja:

A Bayern és a Werder közös történelme 96 mérkőzésre vezethető vissza, de olyan még nem fordult elő, hogy listavezetőként és sereghajtóként mérkőzzön meg egymással a Bundesliga öröktabellájának első két helyezettje. Érdekesség, hogy a Bayern a bajnokság első pozíciójából még soha nem szenvedett vereséget az aktuális ligautolsó ellen.

A közelmúlt statisztikái alapján is a bajorok a mérkőzés esélyesei. A Werder elleni legutóbbi 13 tétmérkőzésből 10 győzelem mellett csak 3 döntetlent játszottak, de a müncheni alakulat a legutóbbi 7 egymás elleni mérkőzés mindegyikét megnyerte. A legutóbbi vereségig 6 évet kell visszautazni az időben, a brémaiak akkor egy emlékezetes mérkőzésen 2:5-re diadalmaskodtak az Allianz Arénában. A Werder a Bayern Münchentől szenvedte el a legtöbb vereséget (26) és kapta a legtöbb találatot a Bundesligában (19).

A Bremen elleni hazai mérleg egyértelműen a Bayern mellett szól: 30 győzelem, 11 döntetlen és csak 7 vereség írható jóvá a bajorok számára, de az örökmérleg is déliek javára billen: 96 mérkőzésen 45 bajor és 26 brémai győzelem született, 25 alkalommal pontosztozkodás történt. A gólok garantáltak, ugyanis a két csapat találkozásakor átlagban 3,09 gól esett – az elmúlt szezonban 5:2-re és 0:7-re sikerült győznie Pep Guardiola együttesének.

Hiányzók:

A Bayern München részéről továbbra is számos hiányzó hagyja ki ezt a találkozót is: Pepe Reina, Holger Badstuber, Javi Martínez, Bastian Schweinsteiger és Thiago Alcantara hosszabb távú sérüléssel bajlódnak, ők természetesen nem lesznek ott a pályán, azonban Franck Ribéry személyében egy korábbi sérüléssel bajlódó játékosunk térhet vissza a csapat keretébe és percekre akár a pályára is.
Az ellenfélnél is van pár kimaradó: Strebinger, Zander, Bargfrede, Gebre Selassie és von Haacke sem lesz ott a pályán.

Érdekességek:

  • A Bayern a Bundesliga történelme során még egyik csapat ellen sem veszített több mérkőzést (26) és szenvedett el több találatot (119) mint a Bremen ellen.
  • A Bayern a legutóbbi hét mérkőzés mindegyikét megnyerte a Werder ellen.
  • A két klub először lép pályára egymás ellen a Bundesliga első és utolsó helyezettjeként.
  • A Bayern hét tétmérkőzés, azaz 658 játékperc óta nem kapott ellentalálatot.
  • Arjen Robben mind a hat mérkőzését megnyerte a Werder ellen, és mindegyik mérkőzésen szerzett legalább egy gólt, összesen hétszer talált be a muzsikusok hálójába.
  • Sebastian Prödl az egyetlen brémai játékos, aki a Bundesligában már győzött a Bayern otthonában. 2008-ban részese volt az Allianz Arénában lejátszott 2:5-ös mérkőzésnek.

Előzetes kezdőcsapatok a Bild szerint:

FC Bayern: Neuer – Alaba, Boateng, Rafinha – Bernat, Alonso, Lahm – Götze, Müller, Robben – Lewandowski

Werder Bremen: Wolf – Garcia, Lukimya, Prödl, Busch – Junuzovic, Makiadi, Kroos, Bartels – Elia, Di Santo

A mérkőzést a 34 éves Bastian Dankert irányítja és az Eurosport2 közvetíti élőben szombaton 15:30-kor. Stremeket ide kattintva találhattok.

To Top