Sérülés

A rossz kezelés miatt sérülhetett meg Thiago

A játékos spanyol orvosa operáció helyett kortizonnal kezelte az első térdsérülést.

whlThiago Alcantara hét hónap kihagyást követően debütálhatott volna a szombati Werder elleni bajnokin, de március 29. óta harmadik alkalommal is szalagszakadást szenvedett a jobb térdében, így további 4 hónap kihagyásra kényszerül.

Az első szakadást követően Thiagot nem a Bayern München és a német válogatott világhírű csapatorvosa Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrt, hanem Pep Guardiola és Thiago Alcantara külön kérésére a katalán Dr. Ramon Cugat kezelte Barcelonában. A doki a szükséges operáció helyett kortizont befecskendezve próbált meg javítani a játékos állapotán.

A Bild egy semleges sportorvost, Prof. Dr. Ingo Frobösét kérdezte meg erről a megoldásról: „Alapvetően a kortizon nem rossz. Ez egy endogén hormon amely a gyulladások ellen cselekszik.” Minden sérülés eredményeképp gyulladás alakul ki, amelyek fontosak a gyógyulás szempontjából. Lehetséges, hogy egy túl nagy adag kortizon jobban akadályozta a gyógyulást. Ebben az esetben a szövetek még egyáltalán nem terhelhetőek maximálisan – ezt követően alakulhatnak ki a rásérülések. A sportolóknak alapból több rehabilitációs időt kell biztosítani – megfelelő terápiával.”

Thiago és az orvosi stábja minden eszközt bevetett, hogy a játékos részt vehessen a nyári világbajnokságon, de nagy árat kellett ezért fizetni: A második térdszalagszakadás a rehabilitációt követően, röviddel a visszatérés előtt érte a Bayern középpályását, ekkor már az operációra is sor került. A harmadik eset szintén közvetlenül a visszatérés előtt következett be, ez legalább négy hónap kihagyást jelent Thiago számára.

Pep Guardiola a Bayern pénteki sajtótájékoztatóján beismerte, lehetséges hogy rossz döntést hoztak azzal, hogy Thiago kezelését Spanyolországban és nem Münchenben végezték el.

To Top