Egyéb

Guardiola: City? Chelsea? Bayern!

Korábban már olvashattuk a mester kérőinek listáját, az új önéletrajzi könyvben megerősítést kaphattunk.

pepgaA katalán újságíró Marti Perernau által írt, belső információkkal bővelkedő „Herr Guardiola” című önéletrajzi könyvéből ezúttal a Daily Mail szemezgetett. Az irományból ismét kiderült, hogy a Bayern München jelenlegi edzője iránt mely európai élklubok érdeklődtek: Roman Abramovich a Chelseahez, Pep barcelonai ex-kollégája Txiki Begiristain a Manchester City csapatához csábította volna a mestert. Olaszországból az AC Milan érdeklődött, de Guardiola minden ajánlatot lemondva a Bayern Münchent választotta – minden bizonnyal nem örökre.

A könyvből kiderül, hogy Pep Guardiola nem zárkózik el a Manchester United esetleges edzői posztjától sem: „Tetszik itt az atmoszféra. El tudom képzelni, hogy valamikor itt dolgozzak.”

A Bayern München Pep utolsó barcelonai mérkőzésére – hat nappal a 2012-es, vesztes BL döntőt követően – egy delegációt küldött, hogy kifejezze konkrét érdeklődését. A 2011 nyarán megrendezett Audi kupa során már nagy benyomást tett a katalán mesterre a müncheni edzőközpont, ahol Jupp Heynckes vezette körbe. Később így emlékezett vissza Guardiola:
„Egy barátságos mérkőzésen vettünk részt, Kalle Rummeniggével és Uli Hoeneß-szel is találkoztam. Elmondtam nekik, hogy mennyire csodálom a csapatukat és az egész kluot. Számomra a Bayern mindig is Európa egyik legnagyobb klubja volt, de nem gondoltam arra, hogy ott dolgozzam és felajánllam a szolgálataimat. Az, hogy pár évvel később itt kötöttem ki, véletlen volt.”

To Top