Válogatott

EB selejtezők: Csak Shaqiri örülhetett

Hojbjerg is kiemelkedő teljesítményt nyújtott, a németek csak X-eltek.

A 2016-os franciaországi EB selejtezők keddi játéknapján számos Bayern játékos lépett pályára nemzeti tizenegyében, ám közülük csak egy lehetett elégedett csapata eredményével. Az előző játéknapokon egyaránt betalált Alaba és Bernat ezúttal nem voltak érintettek, ők a hétfői edzést már a Bayern edzőközpontjában abszolválták.

Németország 1-1 Írország – A világbajnok és sérülésekkel megtizedelt Németországnak a lengyelek elleni vesztes mérkőzést követően kellett volna javítaniuk, ám ezúttal is porszem került Jogi Löw gépezetébe. A gelsenkirchenben lejátszott Írország elleni találkozón mind a négy Bayern kerettag – Neuer, Boateng, Götze, Müller – kezdőként lépett pályára. A németek statisztikában jócskán felülmúlták ellenfelüket, Kroos 71. percben szerzett vezetést érő találatára John O’Shea a 94. percben válaszolt, kialakítva ezzel a pontosztozkodást. A Nationalelf ezzel 3 mérkőzésen 1-1 győzelmet, döntetlent és vereséget tudhatnak magáénak.

Dánia 0-1 Portugália – Az előző játéknapon meglepő vereséget szenvedett Portugália a Pierre-Emile Hojbjerggel felálló dánok otthonába látogatott. A vendégek kései, 95. percben született találatát természetesen C. Ronaldo szerezte. A Bayern 19 éves középpályása egyéni teljesítményére azonban nem panaszkodhat. A dán szövetségi kapitány, Morten Olsen külön kitért a fiatal játékos teljesítményére: „Ma egy 19 éves játékos volt a legjobb a pályán, Pierre-Emile Hojbjerg, a Bayern München játékosa. Taktikailag és futómennyiségileg hihetetlen.”

Lengyelország 2-2 Skócia – Robert Lewandowskit a soraiban tudó lengyel válogatott hátrányból felállva szerezte meg a vezetést, majd végül csak egy pontra futotta a skót együttes ellen. A Bayern csatára csakúgy mint a németek elleni győztes mérkőzés alkalmával, ezúttal sem szerzett találatot.

San Marino 0-4 Svájc – Az egyedüli Bayern játékos, aki csapatával és egyénileg is győztesen jött ki a fordulóból, az Xherdan Shaqiri. Svájc két vereséget követően ezúttal magabiztosan győzött a nem túl komoly erőt képviselő san marinoi válogatott ellen. A bajorok szélsője a 79. percben maga is betalált. Íme a gól:

Magyarország is megszerezte első győzelmét a selejtezőkben. A Romániában elért 1-1-es végkimenetelt követően ezúttal a Feröer szigetek ellen volt teljes a Dárdai Pál vezette válogatott és a magyar nemzet öröme. Érdekesség, hogy az észak-ír válogatott három fordulót követően 100%-osan vezeti a csoportot, Magyarország egyelőre a harmadik helyen tartózkodik.

Az összes csoport jelenlegi állását ITT találhatjátok.

 

To Top