Bajnokok Ligája

Müller góljával továbbra is 100%-os a Bayern

A Bayern München a második mérkőzésén a második győzelmét aratta a Bajnokok Ligája idei csoportkörében.

 A Manchester City felett aratott 1-0-ás győzelmet követően ezúttal a CSZKA Moszkva csapatát győzte le a 2013-as BL győztes egy Thomas Müller által elvégzett büntetőnek köszönhetően.

Pep Guardiola az 1. FC Köln elleni szombati bajnokihoz képest kéz pozícióban változtatta meg kezdőcsapatát: A kisebb problémák miatt mellőzött Jerome Boateng helyére Mehdi Benatia került, míg Rafinha helyett a másik brazil Dante kezdett a mérkőzésen. Manuel Neuer mellett egyedül Benatia, Dante és Alonso maradt stabilan az eredeti pozíciójában, a többi játékos rugalmasan fordult meg a pálya bármelyik területén.

A mérkőzés:

A Khimki aréna üres lelátói miatt tesztmérkőzés hangulat uralkodott a találkozón, ennek ellenére a Bayern meglehetősen dominánsan kezdte a mérkőzést, nem sok lehetőséget hagyott a labda birtoklására a CSZKA Moszkva játékosainak. Götze és Robben már a mérkőzés elején megszerezhették volna a vezetést, előbbi játékos egy beadást követően a kapu fölé juttatta a labdát, míg Arjen 16-oson kívül leadott lövését az ellenfél kapusa Akinfeev hárította. A 22. percben góllá nőtt a Bayern fölénye. Mario Götze három játékos között tört be a büntetőterületen belülre, akik szabályosan nem tudták szerelni a Bayern játékosát, a játékvezető azonnal a 11-es pontra mutatott. A műveletet Thomas Müller magabiztosan értékesítette, ezzel megszületett a mérkőzés első és egyetlen találata.
Az orosz együttes a gólt követően bátrabbá vált, Manuel Neuernek és a kapufának is hárítania kellett Musa és Eremenko próbálkozásainál. A CSZKA játékosai leginkább kontrákat követően próbálkoztak, a Bayern ugyanis a mérkőzés 2/3-adában birtokolta a játékszert, ezek természetesen további próbálkozásokkal jártak: Lewandowski lesről talált be a hálóba, de egy félidő végi helyzetet követően Robbennek, Lewandowskinak és Götzének is lehetősége lett volna a második gól megszerzésére.

A második félidő kisebb iramot hozott, a Bayern a mezőnyben kontrollálta a mérkőzést, de támadásban nem alkotott már maradandót. Az oroszok ezt továbbra is kontrákkal szerették volna megszerezni az egyenlítést, de szerencsére nem forgott komolyabb veszélyben Neuer kapuja. Az utolsó percekben Müller és a csereként beállt Shaqiri rúghatta volna be a biztosítékot jelentő találatot, de a Bayernnek enélkül is sikerült győznie.

Mérkőzést követő nyilatkozatok:

Karl-Heinz Rummenigge: Elégedettek lehetünk a három ponttal. Elől egy kicsit hanyagul kihasználatlanul hagytuk a helyzeteinket, egyébként már rég eldönthettük volna a mérkőzést. Komikus mérkőzés volt, mert nem volt semmi atmoszféra és hangulat. Negyven éve vagyok a futball világában, de ilyet még soha nem éltem át. Remélem a későbbiekben sem kell.

Pep Guardiola: Második mérkőzés, második győzelem – ez egy jó eredmény. Figyelmesek voltunk és kontrolláltuk a mérkőzést. Egy ilyen védelem mellett mindig nagyon nehéz. Türelmesek voltunk és volt esélyünk további gólokra is. Furcsa volt a stadionban a szurkolók nélkül. A foci az emberekért van. Remélem, hogy ami ma történt, nem fog újra megtörténni.

Thomas Müller: Nem csak a szurkolók hiánya, hanem az ellenfél játékstílusa miatt is egy komikus mérkőzés volt. Nem volt könnyű számunkra. Az 1-0 a fontos. A mérkőzés során további gólokat lőhettünk és kellett volna lőnünk. A Moszkva mindig veszélyes volt kontrákból, ezért nagyon elégedetten utazunk haza. Megvan a három pont.

A Bild osztályzatai: 

Neuer (2), Lahm (4), Benatia (5), Dante (3), Bernat (4), Xabi Alonso (3), Robben (3), Alaba (3), Müller (2), Lewandowski (4), Götze (3),

Érdekességek, statisztikák:

  • A Bayern München 100. Bajnokok Ligája győzelmét arattta. Emellett 45 döntetlen és 44 vereség áll a Bayern neve mellett.
  • A Bayern sorozatban 6. tétmérkőzésén, azaz 568 mérkőzésen nem kapott gólt.
  • A Bayern a 2014-es naptári évben először talált be a második félidőben.
  • A Bayern 918 passzal új klubrekordot döntött meg a Bajnokok Ligájában.
  • Pep Guardiola vezetőedzőként soha nem szenvedett vereséget a Bajnokok Ligája csoportkörében.
  • Az UEFA.com  Mario Götzét választotta a mérkőzés legjobbjának.

UEFA.com statisztika

A csoport másik mérkőzésén a Manchester City 1-1-et játszott a Roma csapatát vendégül látva, így a Bayern 2 pont előnnyel vezeti az E csoportot.

CSZKA MOSZKVA 0:1 (0:1) FC BAYERN 
CSZKA: Akinfeev – Fernandes, V. Berezutski, Ignashevich, Schennikov – A. Berezutski – Tošić (78. Efremov), Natcho (66. Doumbia), Milanov – Eremenko, Musa
Cserék: Chepchugov, Nababkin, Efremov, Bazelyuk
FC Bayern: Neuer – Lahm, Benatia, Dante, Alaba – Xabi Alonso – Götze (77. Shaqiri), Bernat – Robben (82. Rafinha), Lewandowski (90. Pizarro), Müller
Cserék: Reina, Hojbjerg, Boateng, Rode
Játékvezető: William Collum (skót)
Nézők: 300
Gólok: 0:1 Müller (22. / büntető)
Sárga lapok: Eremenko / Lahm, Benatia

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top