Interjúk és nyilatkozatok

Benatia: Alaba hihetetlen

Mehdi Benatia a hétvégén a német bajnokságban is debütált, az 55. percben állt be a Köln ellen megnyert találkozón. A Bundesliga.de készített vele interjút.

benalaba.jpg

Bundesliga.de: Benatia, miért döntött egy hónappal ezelőtt a Bayern mellett?
Mehdi Benatia: Ezen a nyáron sok ajánlatot kaptam, de egyik klubbal sem tudtam megegyezni, amíg a Bayern nem jött. Amikor hallottam, hogy a Bayern megszerezne, nyilvánvaló volt, hogy ott képzelem el a karrieremet. Az AS Roma egy nagy klub Olaszországban, Európában az egyik legjobb lehetőségekkel, de a Bayern a világ három legjobbja közé tartozik. Münchenbe akartam jönni, hogy a következő szakaszt elérjem és sok címet nyerjek.

Bundesliga.de: Franck Ribérytől is kért tanácsot?
Mehdi Benatia: Természetesen. Felhívtam őt, ismertük már egymást a Marseilleből. Azonnal azt válaszolta, hogy nehéz a világon jobb csapatot találni a Bayernnél, és itt egyszerűen minden passzol. Egy hónapot követően ezt csak megerősíteni tudom. Lehetetlen volt a Bayern ajánlatát visszautasítani. Ráadásul az, hogy olyan emberek mint Karl-Heinz Rummenigge vagy Pep Guardiola személyesen jelentkeztek nálam közölni, hogy megakarnak szerezni, az nagy dolog volt. Ezt követően nyilvánvaló volt számomra, hogy Münchenbe megyek.

Bundesliga.de: Beleszeretett Münchenbe?
Mehdi Benatia: A feleségem nagyon boldog itt. A város szép, tiszta és otthonos. Az utcán felismernek az emberek, de békén hagynak. Ez nagyon szokatlan és teljesen más mint például Marokkóban vagy Rómában, ahol lehetetlen volt egyedül sétálni.

Bundesliga.de: Mi tette benned a legnagyobb benyomást a Bayernnél?
Mehdi Benatia: A legmagasabb szintű professzionalitás. Az edzésen nagyon magas a színvonal. Számomra nem mindig egyszerű, mert fizikailag még nem vagyok a legjobb állapotban. Azok a játékosok mint Lahm, Robben, Alaba vagy Götze hihetetlenül erősek. Soha nem vétenek technikai hibát. Nem csoda, hogy sok játékos közülük már Világ vagy Bajnokok Ligája győztes.

Bundesliga.de: Melyik csapattársán lepődött meg leginkább?
Mehdi Benatia: Nem szeretnék feltétlenül bizonyos személyeket megnevezni, de David Alaba hihetetlen. Ő még nagyon fiatal, de már a védelemben, a középpályán és a szélen is játszott. Mindenhol bevethető. Philipp Lahm pedig egy kicsit Francesco Tottira emlékeztet. Mindig a saját csapatában maradt, kapitány és szerény. Ezek a valódi bajnokok.

Az fcbayern.de-vel való első nyilatkozatát ITT olvashatjátok.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top