Bundesliga

Előzetes: Bayern München – Paderborn

A hétvégi csalódást keltő 0-0 után itt a lehetőség a javításra.

fcbpader.jpg

A Bayern München a Bundesliga listavezetőjét fogadja az 5. forduló hétközi fordulójában. Az eddig még veretlen Paderborn először találkozik a Bayernnel a bajnokságban, így ez a csapat statisztikilag a nagyon kevés közül az egyik, aki nem rendelkezik negatív mérleggel a rekordbajnokkal való összevetésben. A két klub a történelme során eddig egyszer akadt össze: 2001-ben a friss BL győzelem után a DFB-kupa első fordulójában 5-1-re győzött a Bayern az akkor harmadosztályú ellenfele ellen.

A friss feljutó az Allianz Arénában sem fog meghátrálni, erről az edző Andre Breitenreiter gondoskodik: „Nem azért utazunk oda, hogy fotókat készítsünk a világbajnokokkal. Münchenben is a legjobb teljesítményünket akarjuk felvonultatni és mindent megteszünk majd ennek érdekében. A srácok élvezni fogják a találkozót. Az eredmény számomra nem elsődleges.” Az Unterhaching egykori játékosa azonban természetesen elismeri a Bayern erejét: „A Bayern München egy klasszis csapat. A világ legjobb csapata ellen játszunk.”
Pep Guardiola a tegnapi sajtótájékoztatón elmondta, a Paderborn egy nagyon agresszív csapat, ezért bármi megtörténhet, megérdemelten állnak a Bundesliga első pozíciójában. A statisztika a Bayern mellett áll: A klub a legutóbbi 17 Bundesliga meccsét a friss feljutó ellen mindig megnyerte.

Franck Ribéry továbbra sem tréningezik, így pályára lépése már a mérkőzés előtti napokban borítékolható volt. Arjen Robben a tegnapi záróedzést már a csapattal abszolválta, de játéka még kérdéses. További hiányzók: Bastian Schweinsteiger, Javi Martínez, Holger Badstuber, Thiago.
Az ellenfélnél Saglik, Meha, Lopez, Bakalorz, Bertels és Welker nem áll Breitenreiter rendelkezésére.

Várható kezdők a Bild szerint:

FC Bayern: Neuer – Benatia, Boateng, Alaba – Rafinha, Lahm, Xabi Alonso, Bernat – Müller, Lewandowski, Götze

Paderborn: Kruse – Brückner, Hünemeier, Strohdiek, Heinloth – Stoppelkamp, Ziegler, Vrancic, Wemmer – Koc, Kachunga

A mérkőzést kedden 20 órától a 29 éves Sascha Stegemann fogja vezetni. A találkozót az Eurosport2 élőben közvetíti.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top