Bajnokok Ligája

Pep: Európa egyik legerősebb csapata ellen győztünk

 A Manchester City elleni mérkőzést követő nyilatkozatok.

pepcity

Pep Guardiola a mérkőzésről: „Jól játszottunk, az első 20 percben a City jobb volt, de ezért cserébe a második félidő utolsó 15 percét mi domináltuk. Nagy szívvel játszottunk, megérdemeljük a győzelmet. Én vagyok az első, aki elismeri, ha nem játszottunk jól, de ma megérdemelten győztünk. Úgy gondolom a csoport csak az utolsó, CSZKA elleni hazai mérkőzésen fog eldőlni. Ez egy nagyon nehéz csoport, egy mai vereséggel még nehezebb lett volna.”

A visszatérő Rafinhháról és Benatiáról: „Rafinha csak egy gyakorlaton vett részt, Benatia az elmúlt három hónapban csak egyszer játszott. Lenyűgözően teljesítettek. Benatia számára nem volt ma könnyű egy ilyen ellenféllel szemben az első Bajnokok Ligája mérkőzést lejátszani. Mehdi fejjel erős, gyors előre és hátrafele is. A 27 évével egy nagy igazolás számunkra, köszönet a Bayernnek ezért a transzferért. Ennek ellenére még időre van szüksége, meg kell ismernie a védelemben való mozgásunkat. Négy védővel kezdtünk, de Nasri és Silva miatt nem tudtunk dominálni. Miután átálltunk azzal, hogy Alonso hátrébb lépett, jobbak lettünk.

Boatengről: „Jerome egy top-top játékos. Gyakran mondom neki: Ha a világ egyik legjobb belsővédője akarsz lenni, tedd meg. Mindene megvan hozzá, gyors, jól passzol, fejjel is jó. Jó srác, nagy egyéniség. Évről évre jobb lesz, Brazíliában világbajnok is lett. Ma először játszott együtt Benatiával, nagyon jól teljesítettek.”

A Cityről: „Hat, hét együttes képes megnyerni idén a Bajnokok Ligáját. Elfelejtve ezt a 0-1-es mérkőzést, tudom hogy a City is megnyerheti a sorozatot. Nagy játékosaik vannak. Nagyon jól ismerem az edzőjüket Pellegrinit és a játékstílusát is. Nagyon boldog vagyok, mert Európa egyik legerősebb csapata ellen győztünk.”

Philipp Lahm: „Az első félidőben hatalmas lehetőségeink voltak, 90 percen keresztül nekünk voltak a jobb esélyeink. A mérkőzés elején volt egy kis problémánk, akkor a Manchesternél sokat volt a labda, mi csak hátul futkároztunk. Ezt követően átálltunk, és lényegesen jobbak lettünk. Egy abszolút topcsapat ellen játszottunk. Jól dolgoztunk, nagyon elégedettek vagyunk, hogy győztünk. Egy sikerrel akartunk startolni, természetesen boldogok vagyunk akkor is, ha a győztes találat ilyen későn született meg.”

Jerome Boateng: „Sok helyzetünk maradt kihasználatlanul, de a végén nagyon jól jött a labda, úgy gondoltam én most bevágom. Kiválóan találtam el a labdát. Örülök, hogy végül sikerült győznünk. Ez színtiszta öröm. Megérdemelten nyertünk, a City jó mérkőzést játszott, de nem sokat engedtünk nekik. Kemény munka volt. Ez volt az első mérkőzésünk hazai pályán és feltétlenül a győzni akartunk. Nem minden volt szuper ma, de a végéig mindent kiadtunk magunkból, ez ki is fizetődött.”

Thomas Müller: „Nem volt meglepő, hogy kemény munka lesz. Csapatként ismerjük egymást a múltból, mindig szoros mérkőzéseken sikerült nyernünk, nagy minőséggel rendelkeznek. Végül nagyon elégedettek lehetünk az 1:0-val, annak ellenére, hogy már rég meg kellett volna szereznünk a vezetést.”

Karl-Heinz Rummenigge: „Ez volt az eddigi legjobb teljesítményünk a szezonban. Jó futballt játszottunk, sajnos a helyzeteket nem használtuk ki megfelelően. Az edző mindent megtett, Robbent is beállította. Boateng remekül cselekedett. Számomra ő volt a legjobb játékos a pályán. Kemény csoportban vagyunk, ami még messze nem ért véget, csak egy jó kezdést tudhatunk magunkénak.”

Robert Lewandowski: „Nagyon elégedettek vagyunk. Első mérkőzés, első győzelem. Számomra minden mérkőzéssel jobban megy a játék. Remélem, hogy hamarosan jobb leszek és topformába kerülök. Egyszerűen tovább kell menetelnünk.”

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top