Bundesliga

Előzetes: FC Bayern – VFB Stuttgart

Két hetes válogatott kihagyást követően ismét a bajnokságoké a főszerep, nincs ez másképp a Bundesligában sem. A Bayern München a Wolfsburg elleni győzelmet, és a Schalke elleni döntetlent követően ezúttal a Stuttgart ellen bizonyíthat.

fcbstu

Szombaton 15:30-kor megrendezik a 95. bajor-sváb derbit, ez lesz az elkövetkezendő 22 nap 7 mérkőzéséből az első. Az EB selejtezőket követően szerencsére minden játékosunk egészségesen tért vissza a Säbenerre, ennek ellenére még így is viszonylag sok hiányzó lesz a csapatunkban: Schweinsteiger, Martínez, Thiago, Rafinha és Weiser biztosan nem lesz kerettag, de a korábban sérüléssel bajlódó, de még nem teljesen fitt Xabi Alonso és Arjen Robben játéka is kérdéses. Guardiola sajtótájékoztatója szerint Mehdi Benatia játéka még korai, a frissen igazolt belsővédő egyelőre nem áll készen a játékra. Ez Pep esetében persze semmit sem jelent.

Egy nagy visszatérője is lesz a találkozónak: A nyár vége óta sérüléssel bajlódó Franck Ribéry az elmúlt napokat már teljes erőbedobással edzette végig, játékára kezdőként vagy csereként, de nagyon jó esély van. A legutóbbi 12 Stuttgart elleni tétmérkőzésén 6 góllal és 7 gólpasszal 13 gólban játszott szerepet.

A Stuttgart csapatában előzetesen két hiányzó lesz Abdellaoue és Ginczek személyében. A svábokkal korábban bajnokságot nyerő Armin Veh egyelőre optimista a mérkőzéssel kapcsolatban: „A Bayern még nem egészen fitt, győzni utazunk Münchenbe. Látok dolgokat, amelyek már rendben vannak, de továbbra is keményen kell dolgoznunk, hogy elérjünk oda, ahová akarunk.”

A statisztika szerint nem lesz egyszerű dolga az Allianz Arénába látogató ellenfélnek. A két klub legutóbbi 11 találkozásából mindig a Bayern jött ki győztesen, ezenfelül a bajorok átlagban 3 gólt rúgtak mérkőzésenként. Legutóbb négy éve, 2010 márciusában tudott győzni a Stuttgart 2-1-es arányban. Az összesítésben 94 mérkőzésen 57 Bayern győzelem és 20 döntetlen mellett csak 17 Stuttgart győzelem született. Hazai pályán a Bayern 47-ből 32 mérkőzést behúzott, legutóbb a tavalyi szezon zárófordulójában győztek a bajorok 1-0-ra.

Lehetséges felállások a Bild szerint:
FC Bayern: Neuer – Benatia, Badstuber, Alaba – Lahm, Rode, Xabi Alonso, Bernat – Robben, Lewandowski, Ribéry
VFB Stuttgart: Ulreich – Klein, Schwaab, Rüdiger, Sakai – Romeu – Harnik, Leitner, Gentner, Kostic – Ibisevic

A Bayern az elkövetkezendő három bajnoki mérkőzésen a mezszponzor Telekom egyik akcióját fogja a mezén népszerűsíteni.

szarmez.jpg

A mérkőzést, amelyet az Eurosport2 élőben közvetít, Thorsten Kinhöfer fogja vezényelni. 

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top