Átigazolási hírek

Hivatalos! Mehdi Benatia a Bayern játékosa

Az FC Bayern München a hivatalos oldalán jelentette be Mehdi Benatia érkezését. A 27 éves marokkói belsővédő 5 évre írt alá a klubhoz, az AS Roma a leghitelesebb sajtóhírek szerint 26 millió euró körüli összegben és különböző sikerek esetén egyéb bónuszokban, maximum 4 millió euróban is részesül.

A Bayern nem sokat teketóriázott Javi Martínez sérülését követően. Pep Guardiola és a vezetőség korábban elégedett volt a játékoskerettel, ám a spanyol belsővédő keresztszalag-szakadása miatt a klubnak reagálnia kellett az átigazolási piacon. Két héttel a hivatalos diagnózist követően a Bayern kemény, de sikeres tárgyalások után leigazolta a Roma védőjét, a 191 centis, jobblábas Benatiát.

A játékos iránt már hónapok óta fennállt a Bayern érdeklődése, legelőször Gianluca di Marzio a Sky Italia átigazolási guruja hozta összeköttetésbe a két felet, majd a szintén hiteles Kicker számolt be a Bayern puhatolózásáról. A Sport Bild korábban megírta, Pep Guardiolának már akkor feltűnt Benatia teljesítménye, amikor Alexis Sanchez csapattársa volt az Udinese együttesében – ott egyébként már játszott a Bayern által is alkalmazott háromvédős felállás központi embereként a marokkói. A Gazzetta információi szerint a Bayern egy hivatalos, 33 millió eurós ajánlatot is leadott a rómaiak vezetőségének, ami akkoriban még elutasításra került. A játékos iránt a Bayernen kívül számos európai élklub érdeklődött: A Barcelona mellett a Chelsea, a Manchester United és a Manchester City is, ám a Roma által kért magas ár végül mindig eltántorította a feleket. Mind a négy klubbal kapcsolatban hangoztak el olyan sajtóhírek, miszerint Benatia már szinte biztosan az adott klub játékosa lesz, végül többször lenyilatkozta, marad a római klub alkalmazásában.

Javi Martínez váratlan sérülését követően a Bayern komolyra véve a témát és bravúros tárgyalásokat követően két hét alatt rövidre zárta az ügyet. A spanyol középpályás/védő tragikus sérülése óta a Bild hozta először összeköttetésbe a játékost a klubbal, majd később a Sport1 már azt írta, Michael Reschke Rómában tartózkodik, hogy lezárja az átigazolást. Pár perccel ezt követően a Sport Bild is saját forrásokra hivatkozva írta meg, a játékos érkezése 30 millió euró körüli összegért szinte biztosra vehető, majd szintén még aznap este a Sport Bild Plus közölte az átigazolás további részleteit, amelyről gyakorlatilag még az érintett felek sem tudtak, mert még nem létezett megállapodás – ennek ellenére viszonylag jól spekuláltak.

A Bayern a csendesebb napok során időközben megegyezett az új belsővédővel, majd végül egy olyan megállapodásra jutott az AS Romával, amely a két klub közötti elvárások között szerepelt, és amellyel egyértelműen a Bayern járt jobban. A müncheniek először 25 millióval és egyéb bónuszokkal próbálkoztak, a Roma 35-öt akart volna a játékosért, de az olasz klub képviselői és a bajorok vezetősége is tudta, a távozni kívánó és a Bayernnel már megegyező játékost más klub már nem valószínű, hogy ennél több pénzért megvenné – illetve, hogy más klubhoz egyáltalán távozna-e a  játékos szabad akaratából.

A pletykákat elindító Gianluca Di Marzio tegnap végül megírta a szerződés részleteit: 26 + 4 millió euró a Romának, 5 éves szerződés, nettó 4 milliós évi fizetés pedig Benatiának.

Érdekesség, hogy a nyár folyamán számos klub ígért több pénzt a marokkói belsővédőért, bár akkor még 61 millió euró volt a Roma elvárása. Ez az összeg természetesen minden klub számára túl magas volt, így az érdeklődő csapatoknak más védők után kellett nézniük – A Barcelona így igazolta le Mathieut és Vermaelent, a MU Rojot, a City Mangalát. Martínez sérülése után szinte a Bayern volt az egyetlen komolyan érdeklődő klub, Benatiát meggyőzve nem volt nehéz a római vezetőséget is eltántorítani az irreális 61 milliós eladási ártól. Többek között ezért is említik az olasz sajtóban a Bayern képviselőit a világ jelenlegi legkeményebb tárgyalópartnereinek.

Egy 27 perces összeállítás az FC Bayern München új belsővédőjéről, érdemes megtekinteni:

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top