Átigazolási hírek

Benatia-ügy. Az igazság napja?

Friss spekulációk jelentek meg a Bayern ajánlatáról az egyik leghitelesebb forrástól. Átfogó cikk.

benatiaa

Gianluca Di Marzio hozta először összeköttetésbe Mehdi Benatia nevét a Bayern Münchennel. A bajorok számos olasz bajnokin figyelték a marokkói teljesítményét, amiről a Sky Italia átigazolási szakértője is beszámolt. Az Olaszországban rendkívül jó kapcsolatokkal rendelkező újságíró késő esti cikkjében arról írt, hogy Benatia ügynöke és az AS Roma sportigazgatója Walter Sabatini között ma esedékes egy találkozó a játékos jövőjének megvitatásáról. A hír szerint a téma a szerződéshosszabbítás vagy a felek elválása lesz, a forgatókönyv még nem ismert. Előbbi nem sok valószínűséggel bír, ugyanis a belsővédő hosszútávú, 2018-ig érvényes kontraktussal rendelkezik a római csapattal. A játékos iránt az egyetlen valóban érdeklődő klub a Bayern München, a németek egyelőre 25 millió eurót és két évig egyéb bónuszok kifizetését kínálja Benatiaért. Ez az ajánlat a Roma számára túl alacsony. Feltételezhető, hogy a Bayern a játékossal már megegyezett, különben felesleges lenne ajánlatot tenni a játékost tulajdonló klubnak. A mai nap lehet a sorsdöntő a témát illetően.

Mindezt megelőzően tegnap délután a müncheni edzőközpontban járt Mehdi Benatia ügynökének állítólagos közvetítője Alexander Wacker, hogy tárgyaljon a Bayern Münchennel a játékos sorsáról.

A megbeszélések három óráig tartottak, számolt be a Sport1. A lap Benatia szavait is idézi, akit a Roma állítólag 30 és 35 millió euró körüli összegért már elengedne: „Ha valami nagy dolog történik és a klub azt mondja, hogy el kell adniuk, megfogom érteni. Ilyen a futball.” Nagyon nem valószínűtlen, hogy Di Marzio már a közvetítő által leadott drótot írta meg késő esti cikkjében.

A témához kapcsolódik, hogy a Benatiával korábban szoros összeköttetésbe hozott Manchester United nagyon közel áll egy másik belsővédő, Marcos Rojo megszerzéséhez, így valószínűleg tényleg a Bayern az egyetlen komolyan érdeklődő csapat a 191 centis marokkóiért, aki egyébként Franck Ribéry csapattársa is volt a Marseille együttesében.

BMM összeesküvés: Az ügyben még további szerepe lehet annak, hogy az AS Roma intenzíven érdeklődött Xherdan Shaqiri iránt, olyannyira, hogy a játékos ügynökét anno lencsevégre is kapták az olasz fővárosban. Lehet, hogy ő is a bónusz része lesz? Ha idén még nem is, jövőre lehetséges hogy elővásárlási jogot kap Rudi Garcia együttese a svájci játékosra – így szabad út nyílhat meg a Bayern lehetséges célpontjai, Julian Draxler és/vagy Marco Reus előtt. Esetleg idén távozik a szélső? Nem kizárt. Így Sinan Kurt érkezésének lenne még több értelme.

A Bayern 12 órakor sajtótájékoztatót tart az új szponzorral, a SAP-pal, való együttműködés miatt. Lehetséges, hogy Karl-Heinz Rummenigge vezérigazgató az átigazolási témákra is ad egy-két használható választ, de az is előfordulhat, hogy a ma esti Roma – Fenerbahce felkészülési mérkőzés előtt, közben, után tudunk meg egyet s mást. A hazaiak kezdő összeállítása már árulkodó lehet.

A cikkhez a lap alján lehetőségetek van hozzászólni.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top