Egyéb

Bajor sztorik (VII. rész): Hangulat a szezonnyitón!Bayern viharos és – saját maga által felállított mérce alapján – sikertelen szezonja után a szurkolók erősítést és főleg trófeákat várnak. Ezért sem volt meglepő, hogy rendkívüli érdeklődés övezte a csapat hivatalos szezonnyitó buliját.

A csapatot támogató szponzorok meg kaptak az alkalmon, és összekötve a kellemest a hasznossal, az Arénához vezető sétányon különböző standokat állítottak fel, ahol a kicsik legózhattak a – mily’ meglepő – LEGO-sátorban, az Europa-Park standján csizmákat lehetett dobálni vödrökbe, aranyat lehetett mosni, meg volt élő emberekből álló csocsó is. A Fitness First nevű luxuskonditerem FCB ajándéktárgyakat, éves bérleteket osztogatott, a Samsung szintén népszerűsítette az új termékeit, amelyekből persze nekem is minden kellene, volt még kosárlabda, bikalovaglás, meg még sok minden – csak érintőlegesen néztem be ezekbe az attrakciókba.

A tömeget nem ellenőrizték, de csak néhány kaput nyitottak meg, így nagy volt az elején a tumultus.

A népszerű stadion-bemondó sem hitt a szemének, és meg is jegyezte, hogy a pillanatot, amikor beözönlik a tömeg, fel kéne tenni a youtube-ra, mert ilyet még nem látott. Meg hogy 30.000 ember egy szezonnyitón – a többi Bundesliga csapat csak irigykedhet, mert többeknél a bajnokikra sem megy ki ennyi ember. A programpontokat a hivatalos oldalon és nálunk olvashatjátok, volt Csillag születik-szerű énekverseny, ahol volt zsűri és egy müncheni diák nyert; a Bayern új nótáját énekelte el a három legjobb amatőr. Itt nem kellett SMS-ezni, az alapján döntötték el a győztest, hogy kinél tapsol a leghangosabban a közönség. Érdekes, hogy nem a zsűri által favorizált amerikai származású bajor úriembert választotta a nagyérdemű.

Aztán jöttek az Europa-Park akrobatái és csinos hölgyei, akik fantasztikus show-t mutattak be, nagy tapsot is kaptak.

De a lényeg csak ezután jött, ünnepélyes keretek között bemutatták az új keretet, egyenként mondott Lehmann minden játékosunkról pár kedves szót külön kiemelve a saját nevelésűeket és az újoncokat, valamint a megújult szakmai stábot. Neuer-t hatalmas taps fogadta, bár a Schickeria nem volt kint, volt pár fütty és nem túl kedves bekiabálás is, pl. mögöttem valaki „képmutató!!”-t kiabált. A csapat már eleve hazai és idegenbeli mezben jött be, hogy az edzést és a tesztmeccset ne a szokásos mellényekben kelljen abszolválni, ez mégiscsak egy gálaelőadás… Apropó: komolyan gondolta a vezetőség, hogy Butt másodikszámú kapusmeze égszínkék??? Bár a Schalke színénél világosabb, a Löwen-énél meg sötétebb, szóval nagy baj nincs. Lehmann néha szórakoztatta a közönséget, elmondott egy-két dolgot, pl. azt, hogy Usami azért nincs még itt, mert Japánban kell lennie 15-éig, akkor ér véget az ottani bajnokság, valamint mesélt többek között a BL-selejtező menetéről is. Közben volt egy kandi kamera, és akire ráközelített, az kapott 2 jegyet a Gladbach ellen. Sajnos én nem voltam közöttük…

Hát akkor semmi akadályát nem látom a triplázásnak!

Bajor sztorik (VII. rész): Hangulat a szezonnyitón!
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top