Egyéb

Ezért fog Triplázni a Bayern!

Optimista, de földhözragadt írásunkban felsorolásszerűen vázoljuk a szezon hátralévő részére vonatkozó esélyeinket.


Már csak két nap és jön a Leverkusen elleni idegenbeli évnyitó mérkőzés, amely kiváló lehetőség arra, hogy megnézzük, milyen formában tért vissza csapatunk a téli szünetről. Lássuk azt is, mire számíthatunk a szezon második felében, hosszútávon.


? Jupp Heynckes visszatérésével játékosaink sokkal céltudatosabban, kiegyensúlyozottabban készülnek egy-egy mérkőzésre, a téli pihenő után új erőbedobással érhetik el a meccsről meccsre kitűzött célokat. A mester minden ellenfélből alaposan készíti fel csapatát.


? Nem csak fizikai állapotuk javult jelentősen, a játékosok lélektana is kiváló. A mester mindenkivel beszélget, mindenkit bátorít, mindenkinek játéklehetőséget ad – nem csak a csapaton, a klubon belül uralkodó kiváló hangulat is alapfeltétele a sikernek.


? Jelenleg szinte mindenki fitt! A dohai edzőtábort szinte teljes mértékben kihagyó Hummels, Lewandowski, Kimmich trió teljes erőbedobással a csapattal edzett, jelenleg csak Neuer és Thiago maródi. Neuer már testsúlyának 100 százalékát terhelve képes futni a speciális futópadon, a spanyol-brazil középpályás is visszatérhet a komoly tétmeccsekre. Reméljük, hogy 2013-hoz hasonlóan most sem hiányzik majd kulcs-kulcsemberünk a keretből (akkor Kroos hiányzott csak, azóta jöttek a lehengerlő meccseink is)


? A Jupp visszatérése óta lejátszott 16 meccsből 15-öt szerző Bayern visszanyerte önbizalmát. Különösen a BL fő favoritjának kikiáltott PSG elleni sima hazai győzelem adta vissza a játékosok magabiztosságát, tisztában vannak vele: Bárkit képesek legyőzni.


? A Bundesligában 11 pontos előnyünk van, a BL nyolcaddöntőjében a Besiktast fogadjuk, míg a DFB-kupában a Paderborn ellen fogunk továbbjutni. Udvariasság ide vagy oda, a bajnokság a miénk lesz, a kupában is kiváló esélyeink vannak, a BL-ben való legjobb nyolcba kerülést is már előre kiosztanánk a csapatnak. A határ onnantól a csillagos ég.


? A bajnokság egysíkúsága miatt Jupp tovább alkalmazhatja azt, amit eddig kiválóan végrehajtott: A rotációt. Mindenki megkaphatja a lehetőségét, mindenkit formában tarthat majd, a fontos meccsekre pihentetheti a kulcsjátékosokat a mester – ellenben a többi bajnokság szereplőivel, ahol vélhetően hétről hétre a legjobb teljesítményüket kell nyújtaniuk a győzelmi kényszerben lévő topcsapatoknak.


? Végre Robert Lewandowskinak is van alternatívája, így a lengyel is tud pihenni a fontos meccsek előtt. Sandro Wagner személyében egy gólerős fejjátékos is rendelkezésünkre áll, ha ég a ház, akár egyszerre ketten is várhatják elől a felívelt labdákat.


? Robben és Ribéry szerződése lejár, mindent megtesznek majd azért, hogy bizonyítsák: egy újabb évig még biztosan alkalmasak arra, hogy a Bayern mezét viseljék. Egy az alapnál is nagyobb bizonyítási vágytól égő Robbéry páros döntő tényező lehet a komoly tétmeccseken, a szezon véghajrájában.


? A 2013-mas kerethez képest keretünk talán nem csak mélységében, minőségében is jobbnak mondható. Az akkori csapathoz képest például van egy Hummelsünk, egy Lewánk, egy Comanunk, egy Jamesünk, egy gólerős Tolissónk, de egy Vidalunk is, aki ha nem gurul el a gyógyszere, a csapat legfőbb hajtóemberének számít, illetve nem szabad megfeledkeznünk Kimmichről és az olyan cseréinkről, mint Süle, Bernat, Ulreich sem. Igaz nincs már Lahm, nincs már Schweini. Javi még mindig ott van. Nem lebecsülvén őket, de akkor Badstuer, Gustavo, Shaqiri, Pizarro, Gomez voltak a beugrásra kész játékosok.  Ha Jupp háromnegyed év alatt belőlük is olyan kiváló csapatot tud formálni, mint az akkori Bayern volt: Még jobb teljesítményre lehetünk képesek.


? Jupp Heynckes ismeri a siker receptjét, a világ legjobb edzője. A tavaly év végére már elfáradt játékosok meccsről meccsre fogják reflexszerűen elsajátítani azokat a mozgásokat, beidegződéseket, amelyekkel 2013-ban triplázni tudtunk.  A játékosok teljesítménye rohamosan emelkedni fog, ezzel arányosan jönnek majd a magabiztosabb fellépések is.


? A Bayern München német és külföldi játékosai is teljesen elégedettek a jelenlegi munkával – azon lesznek, hogy játékukkal győzzék meg Jupp Heynckest: Egy újabb évig még maradnia kell a Bayernnél. Jupp fizikailag teljesen fittnek érzi magát, inkább életkora, családja és öregedő németjuhásza miatt ódzkodik egy újabb szezontól. Ha sikerül megoldást találni arra, hogy Münchenben is együtt legyen a család, a 72 éves edző maradása egyáltalán nem számít kizártnak.


? Mi lenne ennél szebb sikersztori? A 2013-ban visszavonuló Jupp 2017-ben szívességből átvett, minden téren gyenge lábakon álló Bayernje a 2013-mas szezonhoz hasonló előjelekkel, teljesítménnyel hengerelget az eddigi a mérkőzésein. Mi lenne szebb annál, ha triplázással folytatná a triplázással befejezett pályafutását? Talán csak az, ha jövőre is triplázni tudna a bajorokkal…



Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top