Egyéb

Ezért nem lett Klopp a Bayern edzője

Jürgen önéletrajzi könyvéből kiderül, 2008-ban miért nem lett a Bayern München edzője.

Jürgen Klopp 2008-ban majdnem a Bayern München vezetőedzője lett – ám Uli Hoeness végül ellene döntött, így a Liverpool jelenlegi mestere a Mainz csapatából a Dortmundban kötött ki – derül ki a november 17-én megjelenő Klopp önéletrajzi könyvből.

Hogy hogyan is alakult a történet?

A Schalke jelenlegi, a Mainz akkori vezetőségi tagja Christian Heidel számolt be a könyv szerzőjének, Raphael Honigsteinnek az esetről. „Uli 2008 januárjában, a Mainz téli edzőtáborának idején felhívta Jürgent. Kloppo ezután leült és jól nevelten mindenre csak igennel válaszolt.” – A Bayern elnöke tájékoztatta őt, Ottmar Hitzfeld két utódjelöltje közül ő az egyik potenciális választott. Heidel elmondása szerint így alakult a további párbeszéd:

„Van egy nagy, nemzetközi megoldásunk és egy kisebb, nemzeti megoldásunk. Ön a nemzeti megoldás. Eltudná képzelni, hogy a Bayernbe jön, amennyiben a nemzeti megoldást választjuk? – kérdezte Uli. A válasz így szólt: „Igen, beszélhetünk róla.”

Két nappal később Hoeness újra felhívta Kloppót: „A másik Jürgen mellett döntöttünk.” Klopp nem volt tisztában a Bayern másik megoldásával, ezért meghökkenve kérdezte: „Milyen másik Jürgen mellett?” A Mainz akkori mestere abban a tudatban volt, hogy a klub egy külföldi sztáredzőt nézett ki magának „nagy és nemzetközi” megoldásként. Végül az akkor még Kaliforniában élő Jürgen Klinsmann lett a Bayern edzője, míg Jürgen Klopp a nagy rivális Borussia Dortmundhoz szerződött.



Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top